Zakelijk krediet vergelijken in 2019

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Maximale lening

€ 1.000.000

Binnen 24 uur?

Ja

Maandelijkse rente

0,5% – 2,1%

✓ €10.000 tot €1 miljoen krediet

In 2 minuten aangevraagd

✓ Allerbeste service in de markt

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Maximale lening

100.000

Binnen 24 uur?

Meestal

Maandelijkse rente

Vanaf 2,9%

€2000 tot €100.000 krediet

In 5 minuten aangevraagd

✓ Simpele leentermijn 18 maanden.

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Maximale lening

€ 1.000.000

Binnen 24 uur?

Ja

Maandelijkse rente

Vanaf 2,7%

✓ Beslissing in 15 min.

Digitaal ondertekenen

✓ Volledig online te regelen

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Maximale lening

250.000

Binnen 24 uur?

Ja

Maandelijkse rente

0,5% tot 2,5

✓ Kredietbeslissing in 6 uur

Boetevrij aflossen

✓ Aanvraag geregeld in 5 minuten

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Maximale lening

250.000

Binnen 24 uur?

Ja

Maandelijkse rente

Vanaf 2,49%

✓ Kredietbeslissing in 24 uur

Boetevrij aflossen

✓ Looptijd 6 tot 60 maanden

Zakelijke leningen onafhankelijk vergelijken

Tegenwoordig kun je makkelijk en snel alle zakelijke leningen uit Nederland op een onafhankelijke manier vergelijken. We geven je een transparant overzicht van de markt waardoor je direct ziet wat voor zakelijke leningen er allemaal beschikbaar zijn. Wij zorgen er voor dat je 100% onafhankelijk aanbieders langs elkaar kunt houden om het beste zakelijke krediet gemakkelijk te vinden.

Kijk goed naar alle criteria en kies een aanbieder

Alle aanbieders worden beoordeeld op een aantal criteria. Dat maakt het makkelijk om alle zakelijke kredieten gepersonaliseerd langs elkaar te houden. Het prettige is dat je een zakelijk krediet tegenwoordig volledig online kunt afsluiten, geen gedoe meer met allerlei afspraken maar binnen 24 uur horen of je krediet geaccepteerd wordt.

In de vergelijker sorteren we alle resultaten standaard op de meest voordelige rente zodat je de scherpste aanbieding direct bovenaan ziet. Begin direct en je hebt binnen 3 minuten een goed overzicht van de markt, kies een aanbieder en kijk of je in aanmerking komt voor een zakelijk krediet.

Een zakelijke lening afsluiten

Het kan zijn dat je graag wil beginnen met een verbouwing van je bedrijfspand of dat er extra werkkapitaal nodig is. Ook zie je vaak dat ondernemers een zakelijk krediet afsluiten om een nieuwe bestelbus aan te schaffen. Kortom, je kunt zakelijke leningen voor allerlei doeleinden gebruiken. Zakelijk geld lenen is mogelijk als ZZP’er, starter of MKB bedrijven. Het prettige van een zakelijke lening is dat je zelf bepaalt wat de hoogte, looptijd en te betalen jaarrente gaat zijn.

Zakelijk geld lenen is veilig en er worden duidelijk afspraken gemaakt over de voorwaarden. Je leent een bedrag en dat betaal je met rente terug in afgesproken delen, de spelregels worden vastgelegd in een overeenkomst die je aangaat met een zakelijke kredietverstrekker

Zakelijke lening zonder BKR toetsing

In de particuliere markt heb je te maken met het BKR, als je een lening wil afsluiten moet je eerst door een controle heen bij het BKR, deze toetsting wordt uitgevoerd om te kijken of het verantwoord is om een lening te verstrekken aan een particulier. Als je een negatieve registratie hebt kan het zijn dat een kredietverstrekker de lening weigert.

Bij zakelijke leningen is dit niet het geval. Omdat het om een bedrijfskrediet gaat wordt er geen BKR regisratie gemaakt. Het is dus mogelijk om geld lenen zonder BKR registratie mogelijk te maken. Dat betekent niet dat je van iedereen een lening krijgt, voor startende ondernemers kan het lastiger zijn om een bedrijfskrediet te ontvangen.

mobiele telefoon

Zakelijk krediet zonder jaarcijfers

Een zakelijk krediet zonder jaarcijfers afsluiten kan best lastig zijn, de meeste kredietverstrekkers willen namelijk vooraf kunnen beoordelen wat het risico van het krediet is. Daarnaast kan de omzet een goed beeld geven van de draagkracht van een bedrijfsfinanciering.

Doorgaans is het meestal zo dat zakelijke leningen worden verstrekt aan ondernemingen die 1 tot 2 jaar in business zijn. Voor startende ondernemers kan dit lastig zijn omdat je vaak nog geen jaarcijfers beschikbaar hebt.

Een zakelijk krediet zonder jaarcijfers vinden is dus een lastige, toch zijn er soms wel wat kredietverstrekkers die graag kijken naar een oplossing die past. Geef het dus niet op, er zijn wellicht mogelijkheden om toch een bedrijfskrediet zonder jaarcijfers te krijgen.

De risico’s van een zakelijke lening

Er zitten natuurlijk risico’s aan een zakelijke lening, geld lenen kost en geld en dat is ook het geval bij een zakelijk krediet. Als je voor een zakelijke lening gaat kan het zijn dat er beroep wordt gedaan op je prive vermogen of bezittingen indien je deze niet kan aflossen.

Dat kan betekenen dat je je woning of andere roerende of onroerende zaken moet verkopen. Het is dus altijd slim om goed na te denken over een zakelijk krediet, daarnaast is het een goed plan om de overeenkomst goed door te nemen.

 

 

Startende ondernemer en zakelijk lenen

Als je als startende ondernemer nog een jaar in business bent kan het dus lastig zijn om een krediet te krijgen omdat je nog geen jaarcijfers kunt overleggen. Toch kun je wel een prognose maken van het te verwachten bedrijfsresultaat.

Gelukkig zijn er toch nog andere oplossingen voor starters om zakelijk lenen mogelijk te maken.
Als je een goed plan hebt en er potentieel is voor een gezond bedrijf kun je wel een financiering vinden. Zakelijk lenen zonder jaarcijfers is dus wel mogelijk, het kost echter wel een stuk meer moeite en de voorbereiding moet goed in orde zijn.

Kun je een zakelijke lening oversluiten?

Een zakelijke lening oversluiten wordt meestal gedaan als er meerdere zakelijke leningen zijn afgesloten in een bepaalde tijd. Deze zakelijke kredieten moeten dan wel bij verschillende krediet- en geldverstrekkers worden afgenomen. Het kan zijn dat je op een zeker moment door hebt dat je veel te veel rente betaalt over de afgelopen maanden.

Om dit op te lossen kun je een zakelijke lening oversluiten of samenvoegen bij een andere kredietverstrekker. Vergelijk alle zakelijke leningen door de beschikbare aanbieders langs je huidige rente te plaatsen om te kijken of er een betere kredietverstrekker beschikbaar is voor je onderneming.

Waarom zakelijke lening oversluiten?

Zoals eerder gezegd, het kan zijn dat je een zakelijke lening hebt afgesloten in een tijd dat de rente niet echt voordelig was. Je betaalt daardoor helaas soms een stuk meer dan eigenlijk nodig is. Je kunt er dan voor kiezen om een zakelijk krediet over te sluiten als je aan de voorwaarden van de nieuwe en oude kredietverstrekker voldoet.

Indien er een overstap wordt gemaakt zorgen de kredietverstrekkers er voor dat de huidige zakelijke lening wordt afgelost. Het kan wel zijn dat je een bedrag moet betalen voor het oversluiten van je oude krediet- of geldverstrekker, kijk dus goed of het rendabel is om een zakelijk krediet over te sluiten.

 

Waarom NederlandMKB.nl gebruiken?

Wij weten wat het is om ondernemer te zijn

Wij zijn een groep ondernemers die zelf regelmatig geïrriteerd raakte tijdens het bekijken van zakelijke diensten op het internet. Het aanbod is groot en je hebt vaak geen idee of het nog goedkoper kan.

Geef niet onnodig veel geld uit

Wij vinden dat jouw zuurverdiende geld als ondernemer niet onnodig uitgegeven hoeft te worden. Je wil natuurlijk groeien en door effectief zakelijke diensten te vergelijken kun je gemakkelijk honderden of zelfs duizenden euro’s besparen op diverse kostenposten.

Het is bij ons mogelijk om aanbieders te vergelijken op een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden zijn natuurlijk verschillend per product.

  • Je zult merken dat je soms gebruik maakt van een handige vergelijker die je volledig kunt personaliseren.
  • Daarbij heb je voor verschillende diensten de mogelijkheid om verschillende offerte’s op te vragen om de beste deal te vinden.

Ook bieden we statische vergelijkingen aan voor zakelijke diensten zoals leasing. Je krijgt daardoor een groot totaalbeeld van de markt, daardoor wordt de keuze voor een aanbieders een stuk makkelijker.

Transparant over ons verdienmodel

Transparantie is tegenwoordig een belangrijk onderwerp geworden, het is bij ons dan ook een kernwaarde om transparant te zijn en blijven over het simpele verdienmodel van Nederland MKB.

Vergoeding voor het vergelijken

Als je de keuze maakt om een zakelijke dienst te gaan gebruiken ontvangen wij een vergoeding van de aanbieder waar je voor gekozen hebt. Op deze manier kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer gratis zakelijke diensten kunt vergelijken. Kosten besparen hoeft dus helemaal geen geld te kosten, soms ben je al klaar in 3 minuten.

Een echte win-win wat ons betreft, mocht je nog vragen hebben over ons verdienmodel of het onafhankelijk vergelijken? Geen enkel probleem, laat je vraag achter op onze contactpagina. We proberen dan zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden zodat je aan de slag kunt gaan.

 

  • Nederland MKB streeft naar innovatie, kwaliteit en service. Daarom is jouw mening van groot belang voor ons! Het team stelt het zeer op prijs wanneer je jouw suggesties of meningen aan ons laat horen.  
Wat zijn alle voorwaarden voor een zakelijke lening?

Aan het krijgen van een zakelijk krediet zitten natuurlijk voorwaarden. Deze voorwaarden zijn opgesteld om de kredietverstrekker en de lener te beschermen. Zo wordt het risico kleiner voor de geld- of geldverstrekker en ga jij als bedrijf geen onverantwoorde leningen aan. Doordat dit risico beperkt wordt betaal je als ondernemer een stuk minder rentevergoeding als het risico voor een zakelijke kredietverstrekker daalt. Enkele voorwaarden die vaak worden meegenomen zijnL

Onderneming of eigenaar ingeschreven en gevestigd in Nederland?

Bij zakelijk geld lenen wordt er gekeken naar de verhaalbaarheid en aansprakelijkheid van een onderneming of ondernemer. Als je in Nederland bent is er voor de zakelijke kredietverstrekker relatief weinig risico in vergelijking met andere landen. Het risico neemt toe als de onderneming of ondernemer niet in Nederland gevestigd of ingeschreven is.

De jaarrekening is vaak verplicht

In Nederland is het verplicht om een jaarrekening te publiceren, ook de kredietverstrekker kijkt naar de jaarrekening om een onderneming of ondernemer te beoordelen. Als je op de jaarrekening kunt zien dat er grote omzetten worden behaald neemt het risico af voor de zakelijke kredietverstrekker.

Voldoe je aan de minimale omzeteisen?

Bij een zakelijke lening afsluiten worden er bepaalde omzeteisen gesteld. De omzet van een onderneming moet vaak minimaal €50.000 per boekjaar zijn om kans te maken op een zakelijk krediet.

Bestaat de onderneming al lang

Zakelijke kredietverleners hebben vaak de eis dat een bedrijf ten minste 2 jaar bestaat. Dat betekent dat er gekeken wordt naar de inschrijfdatum bij het KvK. Het kan voorkomen dat er in een eerder stadium krediet verleend kan worden, neem hier contact voor op bij de kredietverstrekker.

Door goed te kijken naar de voorwaarden van een zakelijke lening weet je goed hoe hoog het risico is in je eigen situatie. Als je voldoet aan alle voorwaarden maak je een goede kans om een zakelijke lening af te sluiten. De voorwaarden kunnen wel per zakelijke geldverstrekker verschillen dus kijk tijdens het vergelijken goed naar de instapvoorwaarden.

 

De kosten van een zakelijke lening

Veel ondernemers vragen zich af wat nu de echte kosten zijn van een zakelijke lening en waar deze kosten precies uit bestaan. Doorgaans is het zo dat de kosten bestaan uit rentekosten en een afsluitprovisie. De hoogte van het rentepercentage en de rentekosten die daar uitkomen zijn afhankelijk van het risico en de hoogte van het bedrag dat de onderneming gaat lenen.

Doorgaans is de afsluitprovisie een percentage over het geleende geld. Vaak is het zo dat de percentages zo rond de 3 tot 5 procent liggen. De zakelijke rente wordt vaak vastgezet tussen de 4 en 20 procent op jaarbasis.

 

Heb je een businessplan nodig voor een zakelijk krediet?

In de meeste gevallen is het niet nodig om een businessplan aan te leveren voor de kredietverstrekker. Het kan echter wel zijn dat hier toch om gevraagd wordt, dat is vaak zo als er echt grote bedragen geleend worden om het risico te beperken.

Het is natuurlijk niet gek dat een zakelijke kredietverstrekker een berg geld gaat weggeven zonder een goed plan. Het is dus altijd aan te raden om een businessplan klaar te hebben liggen als je zakelijk geld wil lenen.

Hoeveel zakelijk geld kan ik maximaal lenen?

Over het algemeen werken bijna alle zakelijke kredietverleners met een maximaal en minimaal bedrag. Het te lenen bedrag hangt van een aantal factoren af.

Eerst kijkt een kredietverstrekker naar de omzet van je onderneming om vast te stellen hoe hoog de aflossingsverplichting maximaal kan zijn. Daarnaast is het slim om niet te veel geld te lenen, leen wat je nodig hebt en leen niet veel meer, daardoor kun je de aflossingsverplichtingen haalbaar houden.

Zakelijke lening zonder BKR toetsing mogelijk?

Als je geld gaat lenen komt het regelmatig voor dat er een check wordt gedaan door het Bureau Krediet Registratie of het BKR. Het BKR gaat dan kijken of het een slim idee is om een lening af te sluiten en geeft de kredietverstrekker een goed beeld over je kredietrisico.

Als je zakelijk geld wil lenen heb je niets te maken met het BKR. Dat komt omdat je een lening afsluit voor een bedrijf, en deze leningen staan niet geregistreerd bij het BKR. Doorgaans is het dus goed mogelijk om zakelijk te lenen als je een negatieve persoonlijke notering hebt.

 

Hoe zit het met de rechtsvorm en een zakelijke lening afsluiten?

Als je een eenmansbedrijf, een VOF of een NV hebt kun je volledig zelf een bedrijfskrediet afsluiten, in de meeste gevallen ben je dan persoonlijk aansprakelijk voor het aflossen van de bedrijfslening.

Als het bedrijf niet aan de aflossingsverplichtingen kan voldoen wordt uw persoonlijke vermogen of roerende en onroerende zaken aangesproken voor een aflossing.

Als je een BV hebt ligt dit net wat anders, daar ben je niet hoofdelijk aansprakelijk, toch zijn er genoeg zakelijke kredietverstrekkers die bij een BV nog steeds persoonlijke aansprakelijk verplicht stellen.

Hoe zit het met de looptijd van een zakelijke lening?

Het prettige van zakelijk geld lenen is dat je zelf een looptijd kiest. Als je voor een hoog bedrag gaat lenen al de looptijd over het algemeen langer zijn. Dat is natuurlijk logisch want anders is een maandelijkse aflossing niet haalbaar.

Je kunt de looptijd dus zelf kiezen, maar deze is vaak wel afhankelijk van de hoogte van de lening. Als je kiest voor een relatief laag bedrag kun je deze niet in een lange tijd aflossen, je moet daar een kortere looptijd voor kiezen. Bekijk de vergelijker om alle mogelijkheden langs elkaar te leggen.

Is onderpand verplicht bij een zakelijk krediet?

Het kan zijn dat een zakelijke kredietverstrekker graag onderpand als garantie voor de aflossing wil hebben. Dat laten ze al vroeg in het proces voor aanvraag bedrijfskrediet weten. Als we het hebben over onderpand hebben we het bijvoorbeeld over een bedrijfspand.

Sommige zakelijke kredietverleners vragen dit verplicht, maar er zijn ook genoeg aanbieders die dit niet doen. Ook kan het zijn dat je woonhuis als onderpand gebruikt wordt, je moet dan natuurlijk wel rekening houden met de gevolgen als je niet aan je verplichtingen kan voldoen.

Navigatie

Crowdfunding

Factoring

Zakelijke creditard

5 Tips zakelijke lening

 

 

Meest gelezen

1

2

3

4