Zakelijke energie onafhankelijk vergelijken

Tegenwoordig kun je makkelijk en snel alle zakelijke energie uit Nederland op een onafhankelijke manier vergelijken. We geven je een transparant overzicht van de markt waardoor je direct ziet wat voor contracten er allemaal beschikbaar zijn. Wij zorgen er voor dat je 100% onafhankelijk aanbieders langs elkaar kunt houden om het beste zakelijke energiecontract gemakkelijk te vinden.

Kijk goed naar alle criteria en kies een aanbieder

Alle aanbieders worden beoordeeld op een aantal criteria. Dat maakt het makkelijk om alle zakelijke energiecontracten gepersonaliseerd langs elkaar te houden. Het prettige is dat je een energie zakelijk tegenwoordig volledig online kunt afsluiten, binnen 3 minuten heb je een goede vergelijking gemaakt en kun je kijken of het zakelijke contract goed bij je past.

In de vergelijker sorteren we alle resultaten standaard op de meest voordelige tarieven zodat je de scherpste aanbieding direct bovenaan ziet. Begin direct en je hebt binnen 3 minuten een goed overzicht van de markt, kies een aanbieder en kijk of je een passend aanbod kunt vinden.

Waar op letten bij zakelijke energie vergelijken

Als je begint met zakelijke energie vergelijken is het slim om eerst je huidige en toekomstige verbruik in kaart te brengen. Daardoor krijg je een goed beeld tussen de verschillen in de samenstelling van zakelijke energiepakketten. Het verbruik is daarbij de grootste kostenpost, de meeste zakelijke energiecontracten worden namelijk samengesteld op basis van het totale verbruik. Als je hier geen inzicht in hebt wordt het lastig om een perfect aanbod te vinden.

Het tweede onderdeel waar je naar moet kijken is de diversiteit aan energiepakketten voor de zakelijke markt. Zo zijn er energiecontracten voor het MKB en groot zakelijke klanten en heb je ook deals beschikbaar voor eenmanszaken of zelfstandig ondernemers. Al deze pakketten zijn grotendeels ingericht op het verbruik, over het algemeen kunnen de meeste zakelijke energieleveranciers op basis van verbruik het beste pakket aanbieden.

Vergelijk niet alleen op prijs

De prijs is natuurlijk een van de beste indicaties om te zien of je een mooie besparing kunt maken ten opzichte van je huidige energieleverancier. Toch is het voor zakelijke energie vergelijken niet altijd de meest effectieve manier om het beste aanbod te vinden. Er zijn namelijk een aantal factoren die je niet uit het oog moet verliezen als je gebruik gaat maken van zakelijke energie.

Storingen kunnen roet in het eten gooien

Het is belangrijk om goed te kijken naar de servicegraad van een zakelijke energieleverancier. Als organisatie kan het namelijk grote gevolgen hebben als de energietoevoer niet goed is, denk aan de enorme schades bij fabrieken als deze stil komen te liggen. Het is dus belangrijk dat je een goede leverancier kiest met een hoge servicegraad zodat problemen snel opgelost kunnen worden.

De voorwaarden van zakelijk energiecontract

De voorwaarden van een zakelijk energiecontact zijn behoorlijk belangrijk, het is natuurlijk nooit leuk om al die regeltjes door te nemen maar uiteindelijk levert het een hoop op. Zeker bij zakelijke energiecontracten is het goed om alle regels door te nemen zodat je weet hoe flexibel het contract is en of er geen addertjes onder het gras zitten. We raden daarom ook altijd aan om de voorwaarden van zakelijke energiecontracten goed door te lezen en om deze te vergelijken met alle andere aanbieders.

Groei van een organisatie

De groei van een organisatie is natuurlijk erg belangrijk. Als je in een keer grotere hoeveelheden stroom moet afnemen is het van belang dat je een contract hebt gevonden dat mee kan groeien. Als je de tarieven lang hebt vastliggen kan het zijn dat je veel te veel betaald. Kijk dus altijd naar de prognose voor groei en neem dit mee in je beslissing voor een zakelijk energiecontract.

mobiele telefoon

Zakelijke energiemarkt gaat veranderen

Je hebt er misschien al over gehoord maar vanaf komend jaar wordt het voor ruim 100.000 bedrijven verplicht om energie te besparen door gebruik te maken van duurzame maatregelen.

De overheid heeft aangegeven dat er nu na 25 jaar handhaving plaats gaat vinden op de Wet Milieubeheer. In deze wet staat aangegeven dat bedrijven energiebesparende maatregel moeten nemen, doorgaans kunnen deze maatregelen binnen 5 jaar terugverdiend worden.

Wat betekent deze verandering?

Maar wat betekent dit nu precies? Nou dat is vrij eenvoudig, bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m3 gas verbruiken moeten voldoen aan deze wet, dat betekent dat er een flinke omslag gemaakt moet worden in de bedrijfsvoering van veel bedrijven.

Zakelijke energie in elke branche

De regels gelden voor zakelijke verbruikers in de horeca, winkels, kantoren en fabrieken. Op dit moment is de handhaving op deze wet minimaal, veel bedrijven zijn zelfs niet eens op de hoogte van de wet of de handhaving die er aan zit te komen. Kortom, er blijft redelijk wat verwarring ontstaan, maar een ding is zeker, er komen grote veranderingen aan.

Duurzaamheid zakelijke energie

Duurzaamheid speelt dus een steeds grotere rol in de zakelijke markt, dat merk je de afgelopen jaren al behoorlijk en door deze veranderingen en er zal steeds sneller en meer verandering worden doorgevoerd.

Het is daarom slim om goed te kijken naar alle duurzame oplossingen binnen je zakelijke energiecontract. Zeker als duurzaamheid een pijler is binnen je bedrijf kun je goed kijken naar de duurzame eigenschappen van je nieuwe energiecontract.

Kosten zakelijke energie

De kosten van zakelijke energie zijn natuurlijk een essentieel onderdeel in de kostenstructuur van bedrijven. Het is dan ook logisch om een goede vergelijking te maken zodat je als bedrijf kosten kunt besparen op je energierekening.

De gemiddelde kosten van een zakelijk energiecontract gaan de laatste jaren steeds vaker omhoog omdat het verbruik steeds groter wordt. Dat is vervelend want de meeste bedrijven rekenen de energiekosten een aantal jaren door, het komt daardoor wel eens voor dat er een tekort ontstaat binnen het budget voor zakelijke energie.

Het is daarom essentieel om elk jaar een goede vergelijking te maken zodat je weet welke kosten je kunt verwachten op het moment dat je een zakelijk energiecontract afsluit. Daardoor weet je ieder jaar weer of het verstandig is om bij je leverancier te blijven of om toch over te stappen.

 

 

Wat zijn klein- en grootverbruikers precies?

Als je een zakelijke kleinverbruiker bent val je onder een elektriciteitsaansluiting van maximaal 3×80 ampere. De gasaansluiting van een kleinverbruiker is maximaal  van het type G25 en heeft een doorlaatwaarde van maximaal 40 m3 gas per uur. Er is wel een duidelijk verschil tussen een zakelijke kleinverbruikers en kleine particuliere gebruikers.

Als particuliere verbruiker ben je beschermd door de wet, een energieleverancier moet een consument namelijk 14 dagen bedenktijd geven. Als je kiest voor zakelijke energie gelden er andere regels, maar het kan zijn dat je een zakelijke leverancier kiest die als service 14 dagen bedenktijd geeft.

Als je zakelijke energie afneemt zijn de opzegvergoedingen bij contractbreuk behoorlijk anders in vergelijking met particuliere klanten. Eigenlijk is dat ook wel logisch, want als een zakelijke klant een contract opzegt is de inkomstenderving voor een leverancier veel groter. Om je een goed beeld te geven over kleinverbruikers hebben we een aantal vuistregels samengesteld die je kunnen helpen met het bepalen van je verbruik

  • Je krijgt een factuur voor zowel energieverbruik als levering;
  • Je krijgt elk jaar een afrekening en betaalt per maand een voorschot;
  • Je hebt een electra aansluiting kleiner dan 3 x 80 Ampère en/of een gasaansluiting kleiner dan G40

Zakelijke Grootverbruikers

Het kan zijn dat je een zakelijke grootverbruiker bent, vaak is dat zo als je een hogere capaciteit gebruikt in vergelijking met een kleinverbruiker. Vaak zie je dit terug bij grote bedrijven in de chemische industrie of glastuinbouw.

Als grootverbruiker is het slim om een aantal offertes aan te vragen zodat je het beste zakelijke energiecontract afsluit. Begin direct met het vergelijken van alle offertes in onze vergelijker om de beste zakelijke energie te vinden als grootverbruiker.

Een handige vuistregel om te kijken of je een grootverbruiker bent:

  • Je krijgt twee aparte facturen voor het netbeheer en het energieverbruik;
  • Je betaalt maandelijks voor de energie die u daadwerkelijk verbruikt
  • Je aansluiting is groter dan 3 x 80 Ampère (boven 100.000 kwh) en/of uw gasaansluiting is groter dan 40 m³/ uur (vanaf G40).

 

Waarom NederlandMKB.nl gebruiken?

Wij weten wat het is om ondernemer te zijn

Wij zijn een groep ondernemers die zelf regelmatig geïrriteerd raakte tijdens het bekijken van zakelijke diensten op het internet. Het aanbod is groot en je hebt vaak geen idee of het nog goedkoper kan.

Geef niet onnodig veel geld uit

Wij vinden dat jouw zuurverdiende geld als ondernemer niet onnodig uitgegeven hoeft te worden. Je wil natuurlijk groeien en door effectief zakelijke diensten te vergelijken kun je gemakkelijk honderden of zelfs duizenden euro’s besparen op diverse kostenposten.

Het is bij ons mogelijk om aanbieders te vergelijken op een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden zijn natuurlijk verschillend per product.

  • Je zult merken dat je soms gebruik maakt van een handige vergelijker die je volledig kunt personaliseren.
  • Daarbij heb je voor verschillende diensten de mogelijkheid om verschillende offerte’s op te vragen om de beste deal te vinden.

Ook bieden we statische vergelijkingen aan voor zakelijke diensten zoals leasing. Je krijgt daardoor een groot totaalbeeld van de markt, daardoor wordt de keuze voor een aanbieders een stuk makkelijker.

Transparant over ons verdienmodel

Transparantie is tegenwoordig een belangrijk onderwerp geworden, het is bij ons dan ook een kernwaarde om transparant te zijn en blijven over het simpele verdienmodel van Nederland MKB.

Vergoeding voor het vergelijken

Als je de keuze maakt om een zakelijke dienst te gaan gebruiken ontvangen wij een vergoeding van de aanbieder waar je voor gekozen hebt. Op deze manier kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer gratis zakelijke diensten kunt vergelijken. Kosten besparen hoeft dus helemaal geen geld te kosten, soms ben je al klaar in 3 minuten.

Een echte win-win wat ons betreft, mocht je nog vragen hebben over ons verdienmodel of het onafhankelijk vergelijken? Geen enkel probleem, laat je vraag achter op onze contactpagina. We proberen dan zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden zodat je aan de slag kunt gaan.

 

  • Nederland MKB streeft naar innovatie, kwaliteit en service. Daarom is jouw mening van groot belang voor ons! Het team stelt het zeer op prijs wanneer je jouw suggesties of meningen aan ons laat horen.  
Zakelijke energie voor ZZP en starters

Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat je zakelijke energie wil vinden voor een groter bedrijf. Als startende ondernemer of zelfstandig ondernemer kan het ook ideaal zijn om gebruik te maken van een aanbieding voor zakelijke energie.

Als je nog geen vergelijking hebt gemaakt kan het zijn dat je te veel voor je energie betaalt bij een zakelijke leverancier. Om je snel op weg te helpen hebben we een vergelijker die je kunt personaliseren voor startende ondernemers of ZZP’ers.

Zakelijke energie ZZP kan behoorlijk verschillen qua prijs. Door de tijdelijke aanbiedingen en lange- en korte termijn kortingen kunnen er voor zorgen dat de maandelijkse tarieven een stuk minder hoog zijn. Prijsconcurrentie onder de grote aanbieders zorgt er namelijk voor dat je kunt kiezen uit talloze interessante aanbiedingen.

Hoe vind ik de goedkoopste zakelijke energie?

Je wil als bedrijf de zakelijke energiekosten natuurlijk laag houden. Het vinden van de goedkoopste zakelijke energieleverancier kan daar goed bij helpen. Wij maken het makkelijk voor je door een zakelijke energievergelijker te leveren die je inzicht geeft in de hele markt.

Ook kun je makkelijk zakelijke kortingen of unieke aanbiedingen verzilveren om de goedkoopste zakelijke energie te vinden. Wil je nagaan of je huidige leverancier nog steeds de beste keuze is? Ook kan het zijn dat je een zeer scherpe zakelijke energie aanbieding ziet waar je meer van wil weten, begin dan direct met het maken van een vergelijking.

Nuon zakelijk

Nuon zakelijk is een van de bekendste spelers in Nederland. Nuon zakelijk is geschikt voor ondernemers die hun energiezaken makkelijk online willen regelen. Bij Nuon zakelijk kun je kiezen voor aansluitingen voor klein- en grootverbruikers tegen een super scherp tarief. Bekijk direct Nuon zakelijk in onze vergelijker om de beste aanbieding te vinden.

Wat is de beste zakelijke energie?

Als je op zoek bent naar de beste zakelijke energie leverancier is het belangrijk om goed te kijken naar een aantal factoren die de tarieven beïnvloeden. Het is daarom makkelijk om gebruik te maken van de handige vergelijker, vul je gegevens in en je hebt direct een overzicht van de beste energieleveranciers van dit moment.

Wil je meer advies? Kies dan voor contact met een zakelijke energie adviseur die je kan helpen met het maken van de beste keuze voor je bedrijf of organisatie.

Essent zakelijk

Essent zakelijk is natuurlijk de bekendste en grootste energieleverancier van Nederland. Ook in de zakelijke markt speelt Essent een grote rol want ruim 65.000 bedrijven maken op dit moment gebruik van Essent zakelijk. Je altijd groene stroom en je beschikt over een vaste , lage prijs. Daarnaast kun je gemakkelijk online je zaken rondom energie regelen en beschik je over een duidelijke factuur.

Eneco zakelijk

Eneco zakelijk is traditioneel gezien een van de 3 meest gekozen pakketten. Eneco behoort dan ook al jaren tot de grootste zakelijke energieleveranciers van Nederland. Ook op zakelijk gebied heeft Eneco namelijk behoorlijk interessante aanbiedingen, als je een lange contract afsluit bij Eneco zakelijk krijg je nu een flinke korting of cashback zodat je een mooie besparing kunt maken.

Navigatie

Tips voor zakelijke energie

ZZP en energie zakelijk

Hoe werkt vergelijken?

Zakelijke energie prive?

 

Meest gelezen

1. Nuon zakelijk

2. Eneco zakelijk

3. Essent zakelijk

4. Beste zakelijke energie