Vergelijker

Zakelijk internet onafhankelijk vergelijken

Tegenwoordig kun je makkelijk en snel alle zakelijk internet uit Nederland op een onafhankelijke manier vergelijken. We geven je een transparant overzicht van de markt waardoor je direct ziet wat voor contracten er allemaal beschikbaar zijn. Wij zorgen er voor dat je 100% onafhankelijk aanbieders langs elkaar kunt houden om het beste zakelijke aanbod te vinden. Bekijk de volgende diensten:

 • Zakelijk internet
 • Zakelijk glasvezel
 • Zakelijk internet en bellen
 • Zakelijk alles in 1

Kijk goed naar alle criteria en kies een aanbieder

Alle aanbieders worden beoordeeld op een aantal criteria. Dat maakt het makkelijk om alle zakelijke internetcontracten gepersonaliseerd langs elkaar te houden. Het prettige is dat je een internet zakelijk tegenwoordig volledig online kunt afsluiten, binnen 3 minuten heb je een goede vergelijking gemaakt en kun je kijken of het zakelijke contract goed bij je past.

In de vergelijker sorteren we alle resultaten standaard op de meest voordelige tarieven zodat je de scherpste aanbieding direct bovenaan ziet. Begin direct en je hebt binnen 3 minuten een goed overzicht van de markt, kies een aanbieder en kijk of je een passend aanbod kunt vinden.

Hoe werkt zakelijk internet vergelijken?

Je kunt tegenwoordig heel makkelijk zakelijk internet vergelijken door je postcode en huisnummer in te voeren. Als je dat gedaan hebt checken wij alle aanbieders die internet zakelijk kunnen leveren, het gaat dan vaak om kabel-, DSL- of glasvezel abonnementen. Omdat de levering van deze diensten kan  verschillen per regio is het belangrijk dat je de postcodecheck juist gebruikt, zo krijg je een onafhankelijk vergelijking van alle aanbieders die in de regio actief zijn.

Waarom internet zakelijk vergelijken?

Veel ondernemers geven liever niet te veel geld uit aan zaken zoals internet of mobiele telefonie, gelukkig is dat ook helemaal niet meer nodig omdat er genoeg aanbiedingen beschikbaar zijn voor goedkoop zakelijk internet. Toch zijn er nog veel bedrijven en ondernemers die nog nooit zijn overgestapt, dat is zonde want je kunt gemakkelijk kosten besparen op al deze abonnementen.

Alle aanbieders van een zakelijk internet abonnement hanteren hun eigen prijzen. De kosten die je moet betalen voor een pakket kunnen dus behoorlijk verschillen. Dat kan hem zitten in de combinatie van producten of door de regiogebonden kosten. Begin met de zakelijk internet postcodecheck en kijk of je een goede deal kunt vinden voor je onderneming.

Wij vinden het enorm belangrijk dat we een onafhankelijk en transparant overzicht geven van alle aanbieders. We hebben geen enkele afspraak gemaakt met een aanbieder van zakelijke internet abonnementen en iedere provider heeft een gelijke kans om boven in het overzicht te staan.

Zakelijk internet vergelijken met filters

Om het je nog makkelijker te maken is het mogelijk om bepaalde filters te gebruiken in onze zakelijk internet vergelijk module. Zo kun je de looptijd instellen of kiezen uit speciale opties die in pakketten worden gebruikt.

Daardoor kun je gemakkelijk een gepersonaliseerde vergelijking maken die precies is aangesneden op je eigen wensen. Je hebt als zakelijke gebruiker natuurlijk ook andere verwachtingen van een abonnement in vergelijking met een particulier. Er zijn allerlei aanvullende opties die een zakelijk internetpakket nog interessanter maken, gebruik de postcodecheck en je kunt aan de slag.

mobiele telefoon

Zakelijk internet en de mogelijkheden tot uitbreiding

Als je begint met internet zakelijk vergelijken is het goed om te kijken naar alle types abonnementen. Je hebt namelijk zakelijk internet abonnementen die speciaal zijn ontwikkeld voor ZZP’ers of MKB bedrijven.

Daarnaast heb je ook nog pakketten beschikbaar voor de grotere ondernemingen onder ons. Doorgaans kun je veel verschillende pakketten kiezen die afgestemd zijn op je specifieke wensen.

Een aantal van dit soort toevoegingen voor zakelijk internet zijn bijvoorbeeld de mogelijkheid om pinnen en chippen aan te bieden aan klanten.

Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van extra beveiliging van het bedrijfspand. Om je een goed beeld te geven van de opties die je voor zakelijk internet kunt gebruiken hebben we een opsomming gemaakt:

 • Zakelijke facturatie
 • Het gebruik van vaste IP adressen is mogelijk
 • Altijd de garantie op een hoge up-time
 • Beschikken over persoonlijke 24/7 service met technische hulp
 • Je kunt beschikken over VPN diensten
 • Je hebt de beschikking over mogelijkheden voor bellen via VoIP

Aanvullende diensten voor zakelijk internet abonnement

Daarnaast heb je nog een aantal aanvullende diensten die het gebruik van een zakelijk internet abonnement nog interessanter kunnen maken.

Denk daarbij aan hosting voor je website(s) of het gebruik van een server. Ook is het mogelijk om een eigen ruimte te huren om zelf een server te plaatsen binnen een beveiligde omgeving.

Betrouwbaarheid en snelheid van zakelijk internet

De betrouwbaarheid van het internet en de snelheid zijn natuurlijk van groot belang voor bijna alle bedrijven. Alle werkzaamheden moeten goed uitgevoerd kunnen worden, daarbij maakt je bedrijf wellicht gebruik van meerdere gebruikers als er personeel in dienst is.

Daardoor wordt er meer van het internet gevraagd, zeker in combinatie met zware online applicaties heb je een stabiele en goede internetverbinding nodig.

Zakelijk internet glasvezel interessant?

Als je wil beschikken over de snelste en het meest betrouwbare internet kan zakelijk glasvezel aanleggen een goede oplossing zijn. Het gebruik van zware applicaties, meerdere gebruikers en apparaten is dan gemakkelijk te verwerken.

Als je gebruik maakt van zakelijk glasvezel verloopt de overdracht via lichtsignalen die hoge down- en upload snelheid mogelijk maken.

Tegenwoordig zijn er in Nederland al erg veel bedrijfsterreinen aangesloten op zakelijk internet glasvezel, door gebruik te maken van zakelijk glasvezel vergelijken kun je direct kijken of zakelijk glasvezel een mogelijkheid is in de regio.

Zakelijk glasvezel kosten

Een totale inschatting maken van de kosten voor het gebruik van zakelijk glasvezel is lastig. De kosten voor glasvezel zijn namelijk afhankelijk van een aantal factoren die de prijs beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • De afstand tussen je bedrijfspand en het dichtstbijzijnde glasvezelnetwerk, alle netwerken van alle grote glasvezelpartijen worden bekeken en er wordt een netwerk uitgekozen. Dat heeft invloed op de prijs van zakelijk glasvezel internet.
 • De bandbreedte die gekozen wordt is van invloed op de kosten. Maak je gebruik van 10MB of 1GB?
 • De graafafstand naar het dichtstbijzijnde PoP-punt waar je glasvezel internet op aangesloten kan worden
 • De up-time garantie (SLA) die je wenst te ontvangen heeft ook invloed op de totaalprijs van je zakelijk glasvezel.
 • De looptijd van het contract is ook belangrijk, ga je voor 1, 3, 5 jaar of langer?

Zakelijk glasvezel aanleggen

Soms is het nodig om zakelijk glasvezel aan te leggen. Je hoeft daar zelf gelukkig niet veel voor te doen, doorgaans leveren providers van zakelijk glasvezel internet een partij aan die al dit soort zaken voor je regelt. De levertijd van zakelijk glasvezel ligt doorgaans tussen de 2 tot 14 weken afhankelijk van de order.

Voordat er daadwerkelijk gegraven kan worden om het zakelijk glasvezel internet aan te leggen moeten er eerst andere werkzaamheden worden uitgevoerd.

Zo moet er eerst een site survey worden uitgevoerd, daarna moeten de benodigde vergunningen verkregen worden van de desbetreffende gemeente. Als deze handelingen zijn uitgevoerd kan er daadwerkelijk worden overgegaan op het aanleggen van zakelijk glasvezel internet.

Waarom NederlandMKB.nl gebruiken?

Wij weten wat het is om ondernemer te zijn

Wij zijn een groep ondernemers die zelf regelmatig geïrriteerd raakte tijdens het bekijken van zakelijke diensten op het internet. Het aanbod is groot en je hebt vaak geen idee of het nog goedkoper kan.

Geef niet onnodig veel geld uit

Wij vinden dat jouw zuurverdiende geld als ondernemer niet onnodig uitgegeven hoeft te worden. Je wil natuurlijk groeien en door effectief zakelijke diensten te vergelijken kun je gemakkelijk honderden of zelfs duizenden euro’s besparen op diverse kostenposten.

Het is bij ons mogelijk om aanbieders te vergelijken op een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden zijn natuurlijk verschillend per product.

 • Je zult merken dat je soms gebruik maakt van een handige vergelijker die je volledig kunt personaliseren.
 • Daarbij heb je voor verschillende diensten de mogelijkheid om verschillende offerte’s op te vragen om de beste deal te vinden.

Ook bieden we statische vergelijkingen aan voor zakelijke diensten zoals leasing. Je krijgt daardoor een groot totaalbeeld van de markt, daardoor wordt de keuze voor een aanbieders een stuk makkelijker.

Transparant over ons verdienmodel

Transparantie is tegenwoordig een belangrijk onderwerp geworden, het is bij ons dan ook een kernwaarde om transparant te zijn en blijven over het simpele verdienmodel van Nederland MKB.

Vergoeding voor het vergelijken

Als je de keuze maakt om een zakelijke dienst te gaan gebruiken ontvangen wij een vergoeding van de aanbieder waar je voor gekozen hebt. Op deze manier kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer gratis zakelijke diensten kunt vergelijken. Kosten besparen hoeft dus helemaal geen geld te kosten, soms ben je al klaar in 3 minuten.

Een echte win-win wat ons betreft, mocht je nog vragen hebben over ons verdienmodel of het onafhankelijk vergelijken? Geen enkel probleem, laat je vraag achter op onze contactpagina. We proberen dan zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden zodat je aan de slag kunt gaan.

 

 • Nederland MKB streeft naar innovatie, kwaliteit en service. Daarom is jouw mening van groot belang voor ons! Het team stelt het zeer op prijs wanneer je jouw suggesties of meningen aan ons laat horen.  
Zakelijk internet en telefonie beschikbaar?

Veel mensen vragen zich af of het mogelijk is om een zakelijk bellen en internet abonnement af te sluiten. Daar kunnen we kort op antwoorden, ja het is mogelijk om zakelijk bellen en internet af te sluiten. Veel startende ondernemers of zelfstandig ondernemers stellen deze vraag, dit omdat je de kosten voor zakelijke internet en telefonie kunt aftrekken van de belasting.

Als je een los abonnement afsluit voor internet en telefonie voor de zaak kun je terecht bij aanbieders zoals Ziggo of KPN. De voordelen zijn natuurlijk bekend, maar als ondernemer wil je de kosten voor dit soort pakketten natuurlijk aftrekken door ze op te voeren als kosten.

De Belastingdienst maakt geen direct onderscheid tussen hoe een aanbieder het product in de markt zet. De naam van het pakket is daarbij ook niet doorslaggevend, er wordt vooral gekeken naar het gebruik van het pakket. Als je dus kunt aantonen dat de zakelijk internet en telefonie gebruikt wordt in een zakelijke context mag je het opvoeren als kosten.

Zakelijk internet en bellen vergelijken is gelukkig niet moeilijk meer, bekijk in onze vergelijker alle mogelijke internet en telefonie zakelijk abonnementen om een goede keuze te maken uit alle verschillende aanbieders.

Alles in 1 zakelijk beschikbaar?

Ja het is mogelijk om te kiezen voor alles in 1 zakelijk. Het is dan wel aan te raden om alle aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Daar moet je natuurlijk wel een aantal zaken over weten, we zetten een aantal  van de belangrijke factoren op een rij zodat je op een goede manier kunt beginnen met alles in 1 zakelijk vergelijken

Het is als eerste belangrijk om goed te kijken naar de doelgroep voor zakelijk alles in 1. Voor wie is het pakket geschikt? Ben je een zelfstandig ondernemer of wil je direct een groter pakket afsluiten voor een MKB bedrijf. Om daar goed naar te kunnen kijken raden we je aan om de internetsnelheid, het aantal telefoonlijnen en de aanvullende diensten voor alles in 1 zakelijk in de gaten te houden.

Je kunt aan deze opties al snel zien waar een zakelijk alles in 1 pakket op gebouwd is, kijk daarnaast ook naar de onderdelen van een pakket. Wil je bijvoorbeeld beschikken over digitale televisie? Moet er een mogelijkheid zijn voor klanten om te pinnen of chippen of wil je een externe server plaatsen?

We raden je aan om een goede lijst te maken van je voorkeuren voordat je begint aan alles in 1 zakelijk vergelijken, daarna kun je namelijk een goede vergelijking maken op basis van de specifieke wensen die je hebt.

 

Ziggo zakelijk

Bij Ziggo zakelijk maakt het niet uit of je nu een ziekenhuis, vakantiepark of kantoorruimte hebt, al deze locaties vragen om gespecialiseerde producten. Bij Ziggo zakelijk heb je een breed scala aan pakketten beschikbaar die in iedere organisatie passen. Zo kun je beschikken over het snelste internet van tot wel 600 Mbit/s en heb je gegarandeerd huis én op de zaak perfecte wifi door de Ziggo Promise.

Ziggo zakelijk start

 • 60/10 Mbit/s
 • Tot 5 devices online. Weinig gelijktijdig gebruik van laptops, tablets en smartphones.
 • Eenvoudig web- en e-mailgebruik.
 • Nu 2 maanden gratis op proef

Ziggo zakelijk Complete

 • 300/40 Mbit/s
 • Tussen de 5 en 50 apparaten online.
 • Hogere uploadsnelheid voor cloud-applicaties.
 • Versturen van middelgrote (beeld)bestanden.
 • Nu 3 maanden gratis op proef

Ziggo zakelijk Max

 • 600/50 Mbit/s
 • Veel gelijktijdig gebruik van devices. Gebruik van zware online applicaties als Office 365.
 • Streamen van Netflix en YouTube.
 • Grote bestanden versturen.
 • Nu 3 maanden gratis op proef
KPN zakelijk

KPN zakelijk is op dit moment een van de meest gekozen opties in de zakelijke markt. Op dit moment is KPN marktleider en is het glasvezelnetwerk al op ruim 2 miljoenen actief. Je kunt als zakelijke gebruiker altijd terecht bij KPN, de pakketten zijn geschikt voor ondernemingen met 1 tot 150 medewerkers.

 • Bellen via internet
 • Met vaste telefonie over internet (VoIP) bent u altijd bereikbaar.
 • Hoge internetsnelheden
 • Altijd bereikbaar met hoge internetsnelheden tot wel 500 Mbit/s.
 • Overal wifi in uw gebouw
 • Gratis monteur, overal gegarandeerd wifi en 24/7 zakelijke service.

Als je een grotere telecom behoefte hebt omdat je een grotere onderneming hebt kun je kiezen voor KPN zakelijk MKB. Je kunt dan beschikken over de volgende extra opties die uitermate geschikt zijn voor grotere ondernemingen:

 • Vast IP-adres
 • Alarmlijn
 • Beveiligde pinverbinding
 • Meer dan 2 telefoonlijnen
 • Telefooncentrale
XS4All zakelijk

Door gebruik te maken van XS4All is een ding zeker, ze zijn altijd online bereikbaar en je hebt overal toegang tot je data en gegevens. Als ondernemer ben je 24/7 alert en XS4All begrijpt maar al te goed dat je graag wil beschikken over veilige, betrouwbare dienstverlening. XS4All zakelijk heeft het laagste storingspercentage van Nederland en een optimaal WiFi bereik in alle regio’s. Ook kun je gebruik maken van de 2000 KPN WiFi-Hotspots en is het mogelijk om je eigen telefooncentrale op te zetten.

Daarnaast is veiligheid en privacy natuurlijk van levensbelang in de zakelijke markt. Door gebruik te maken van de FritzBox en de gratis beveiligingssoftware van F-Secure ben je volledig veilig online. Alle klantdata wordt veilig opgeslagen in de cloud van XS4All. XS4All zakelijk levert internet over het beste netwerk op uw adres. Ze ondersteunen de hoogst mogelijke snelheden op koper en wanneer er glasvezel leverbaar is, dan levert XS4All dit zonder meerprijs.

 • Optimaal WiFi-bereik
 • Overal online met WiFi-Hotspots van KPN
 • Overal veilig werken
 • Vast IP-adres
 • Online blijven bij een storing met ServicePlus

Navigatie

T

Z

H

Z

 

Meest gelezen

1. KPN zakelijk

2. Ziggo zakelijk

3. XS4All zakelijk

4. Beste zakelijke internet