Beste payroll bedrijf gezocht? Vind de beste deal!

Sterke reductie van personeelsadministratie

Maximaliseren van organisatie flexibiliteit

Voorkom risico’s bij ziekteverzuim

Totale werkgeversrisico’s verminderen

Gratis payroll offertes

Bent u op zoek naar het beste payroll bedrijf in uw regio? Zoek niet langer verder en vraag vrijblijvend en gratis 4 offertes op. Zo makkelijk was het vinden van een deskundige en goedkope payroller nog nooit!

administratiekantoor offerte

Alle diensten van payrollers op 1 plaats 

boekhouder inhuren

De beste prijs voor je payroller betalen

In een paar simpele klikken geregeld zonder gedoe

boekhouder gezocht

Onafhankelijk payroll offerte vergelijken

Payroll onafhankelijk vergelijken

Tegenwoordig zie je steeds meer bedrijven die gebruik maken van payrolling, dat is ook logisch want voor veel bedrijven is het rendabel om personeel in dienst te laten gaan bij een Payroll bedrijf. Een payroller zorgt er voor dat het salaris van de medewerker wordt overgemaakt en staat juridisch garant voor het personeel.

Veel bedrijven kunnen daardoor tijd en geld besparen omdat een hoop werkzaamheden uit handen worden genomen. Ook wordt het risico voor een bedrijf sterk verminderd omdat deze verantwoordelijkheden bij het payroll bedrijf komen te liggen.

Gemakkelijk 5 gratis offertes aanvragen

Tegenwoordig zijn er echter zo ontzettend veel payrolling bedrijven dat het wel eens lastig kan zijn om de beste payroller van dit moment te vinden. Gelukkig hebben we een simpele oplossing gevonden, je kunt namelijk beginnen met payroll vergelijken en in 3 minuten een aantal gratis offertes ontvangen van de beste payrolling bedrijven in je regio.

Payroll vergelijken is dus helemaal niet moeilijk meer, het allerbelangrijkste is dat je een gecertificeerd payroll bedrijf uitkiest zodat je zeker weet dat je met een goede partner samenwerkt.

Als je offertes gaat aanvragen kun je er vanuit gaan dat je te maken krijgt met 100% betrouwbare payrolling partners. Het werkt heel makkelijk, klik op een van de buttons, vul je gegevens in en je ontvangt gratis een aantal offertes.

Payroll tarieven vergelijken: meest gestelde vragen

Waarom kiezen voor payrolling?

Als je kiest voor payroll heb je een aantal voordelen, zoals we net al beschreven treed het personeel in dienst bij het payrolling bedrijf. Maak niet de fout om te denken dat het gaat om het uitbesteden van de salarisadministratie, als je gebruikt maakt van payroll ben je namelijk niet meer juridisch aansprakelijk voor alle zaken rondom personeel. Dat is wel het geval als je de salarisadministratie uitbesteed.

Als bedrijf heb je dus het voordeel dat alle administratieve handelingen zoals het regelen van arbeidsovereenkomsten, verzekeringen en loondoorbetalingen worden verplaatst naar een payroll bedrijf. Ook andere zaken zoals de salarisadministratie, ontslagprocedures en de arbeidsovereenkomsten worden door het payroll bedrijf geregeld. Ook de verwerking van wetswijzigingen en CAO voorwaarden horen tot het dienstenpakket van een payrolling service.

Wat wordt er niet gedaan door bij payroll bedrijven?

Je gaat bijna denken dat het payrolling bedrijf alles voor je uit handen neemt, toch zijn er nog wel wat taken die je als bedrijf zelf moet regelen. Als je bijvoorbeeld nieuwe mensen wil aannemen behoor je nog steeds de sollicitatieprocedure te regelen, de hoogte van de salarissen te bepalen en moet je functionering- en beoordelingsgesprekken blijven voeren met medewerkers.

Zo goed als alle interne zaken binnen een bedrijf die met personeel te maken hebben blijven dus de verantwoordelijkheid van de organisatie en niet van het payrolling bedrijf.

Wanneer kiezen voor payrolling?

Over het algemeen kan payroll in iedere organisatie worden ingezet, als je de beschikking hebt over personeel kan het je veel gemak, financieel voordeel en flexibiliteit opleveren terwijl je het risico voor je organisatie ook nog eens verminderd.

 • In principe zitten er alleen maar voordelen aan het gebruik van payrolling als je personeel hebt. Of je nu voor de lange- of korte termijn doet maakt in principe niet veel uit. Je weet vooraf precies wat de kosten zijn voor je personeel waardoor je direct een goed beeld krijgt van de begroting.
 • Je betaalt namelijk een vast tarief voor payrolling diensten en je krijgt periodiek een factuur. Daardoor heb je een goed en helder beeld in de totale salaris- en personeelskosten. Alle facturen die je binnenkrijgt van de Belastingdienst, het UWV en andere organisaties zoals pensioenfondsen worden direct afgehandeld door het payrolling bedrijf.
 • Ook wordt het doen van de financiële administratie een stuk makkelijker omdat je veel meer inzicht krijgt in de totale kosten, daarnaast zorgt een payroll bedrijf er voor dat je op het gebied van personeel geen lastige berekeningen meer hoeft te maken waardoor je nog meer kosten bespaart.
 • Ook veranderd er eigenlijk weinig aan de structuur van je personeelsbeleid, dat is prettig want je personeel merkt in principe niets van het inhuren van een payrolling bedrijf. Daarnaast is het voor de medewerkers prettig om een centraal professioneel aanspreekpunt te hebben voor personeelszaken.

 

Bijkomende nadelen bij het kiezen voor payroll

Aan ieder voordeel zit natuurlijk ook een nadeel, als je kiest voor payrolling blijf je namelijk aansprakelijk voor de afdracht van loonbelasting en premies sociale verzekeringen. Als een payroll bedrijf failliet gaat kan het dan zijn dat je de premies en belasting aan het UWV en Belastingdienst dubbel moet afdragen.

 • Ook zijn er natuurlijk kosten verbonden aan het gebruiken van een payroller. Daardoor stijgen de totale kosten voor je organisatie wel door.
 • Ook kan het zijn dat je vaste personeel wat meer afstand voelt tussen het bedrijf waardoor zij wat minder waardering ervaren als voorheen. Als je gebruik maakt van flexibel personeel zal dit echter geen probleem zijn.
 • Als je kiest voor payrolling heb je dus veel voordelen omdat je helemaal zeker bent van de benodigde kennis op het gebied van personeelszaken. Als je zelf personeel aanneemt kun je er zeker van zijn dat het risico van je bedrijf tot 3x toeneemt.

Door alle wetten en regels die gelden op het gebied van personeel zijn er namelijk een aantal grote risico’s. Door te kiezen voor een payroller minimaliseer je deze en wordt er een hoop rompslomp uit handen genomen waar je als organisatie niet op zit te wachten. Dat kost geld, maar als je naar de lange termijn kijkt levert kiezen voor payrolling ook flink voordeel op.

Het beste payroll bedrijf vinden moeilijk?

Als je op zoek bent naar het beste payroll bedrijf kan het best lastig zijn om de beste partner te vinden. Er zijn zo ontzettend veel verschillende bedrijven actief in deze markt waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het lastige is dat al deze payrolling bedrijven verschillende tarieven hanteren voor hun diensten.

 • Ook kan de kwaliteit van dienstverlening meespelen, het is soms moeilijk om vooraf te weten wat  de kwaliteit van een payroll bedrijf is. Daarnaast wil je ook graag een partner die bij je organisatie past, het is daarom slim om op tijd te beginnen met payroll vergelijken.

Dat is helemaal niet moeilijk meer, je kunt namelijk helemaal gratis 5 offertes opvragen om een goed beeld te krijgen van heel de markt en alle beschikbare aanbieders. Zodra je de offertes ontvangen hebt kun je op je eigen tempo het beste payroll bedrijf uitkiezen.

Je hebt namelijk goed onderzoek gedaan en de tijd genomen om de beste partij te kiezen.Vergelijk alle aanbieders op prijs, kwaliteit en het totaalpakket aan diensten die geleverd kunnen worden en kijk of het payrolling bedrijf goed bij je organisatie past.

Wat zijn de kosten voor payroll?

De kosten payroll zijn natuurlijk erg belangrijk. Normaliter betaal je een tarief voor de handeling van zaken zoals ziekte, verzuim, wet- en regelgeving en de salarisadministratie. Daarnaast betaal je een fee voor het verlagen van het risico en heb je verschillende kostenstructuren voor bepaalde flexibiliteit.

De kosten payrolling kunnen behoorlijk hoog zijn, er moeten namelijk allerlei zaken rondom de pensioenen, juridische geschillen en personeelsadministratie worden geregeld en dat kost tijd en mankracht. Toch kunnen we wel stellen dat kiezen voor een payrolling bedrijf op de lange termijn een stuk winstgevender is als alles zelf doen.

De payroll kosten zijn afhankelijk van de bovenstaande zaken, daarnaast wordt het tarief afhankelijk gemaakt van het bruto uurloon van een medewerker. Dat uurloon vermenigvuldig je met de zogenoemde omrekenfactor. Als je meer inzicht wil krijgen in de payrolling kosten kun je het volgende rekenvoorbeeld gebruiken. Als je meer wil weten over de omrekenfactor kun je in het blokje hieronder kijken.

Rekenvoorbeeld payrolling kosten

 • Bruto uurloon van uw medewerker(s) * omrekenfactor = uw payrolltarief.
 • 10,- euro per uur(loon van uw medewerker) * 1,59(de omrekenfactor) = uurtarief € 15,90

Wat is de omrekenfactor precies bij payrolling kosten?

Als we het hebben over de omrekenfactor praten we over de factor die gebruikt wordt om de payroll tarieven te berekenen. Normaal gesproken wordt er een omrekentarief afgesproken tussen de ondernemer en het payroll bedrijf. Dat tarief is gebaseerd op de omrekenfactor en deze is ook gebaseerd op een aantal zaken zoals:

 • De wettelijke CAO zoals die in de branche geldig is
 • Het aantal vakantiedagen van een medewerker
 • Het pensioen van de medewerker
 • De omrekenfactor kan een aantal andere elementen bevatten, elk payroll bedrijf kiest voor een andere omrekenfactor.
 • De payroll kosten kunnen dus flink verschillen per bedrijf. Het is daarom een goede keuze om payroll tarieven vergelijken serieus te nemen omdat je behoorlijk veel kosten kunt besparen.

 

Voor welke branches is payroll geschikt?

In bijna iedere branche is payroll een goede oplossing, het is eigenlijk voor iedere onderneming een goede manier om medewerkers te verlonen. Er zijn talloze payroll bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in bepaalde branches of sectors maar er zijn ook partijen die letterlijk iedere markt kunnen bedienen.

Er zijn bedrijven die niet onder een CAO regeling vallen, je ziet vaak dat deze organisaties een eigen functiehuis hebben. Dit functiehuis of beloningsregeling is de basis die gelegd wordt onder de verloning van de medewerkers in deze organisaties. Veel payroll organisaties hebben een eigen systeem waar al deze regels in zijn verwerkt waardoor de medewerker de beloning krijgt waar hij recht op heeft in je huidige branche.

Krijgt een payrollbedrijf de loonkostensubsidie?

Ja een payrollbedrijf krijgt ook loonkostensubsidie, maar daar zitten wel een aantal voorwaarden en regels aan vast. Je hebt namelijk diverse regelingen die door de overheid zijn uitgerold, de meest voorkomend regelingen lopen via het UWV en zijn toegespitst op de volgende doelgroep:

 • Werkgevers die werknemers met een arbeidshandicap of WAJONG een nieuwe baan aanbieden krijgen tot hun vierde dienstjaar een loonkostensubsidie. Deze subsidie kan oplopen tot maximaal 6000 euro per jaar.
 • Als werkgevers oudere werknemers een nieuwe baan aanbieden kunnen deze ook tot hun vierde dienstjaar een loonkostensubsidie krijgen tot maximaal 6000 euro per jaar.
 • Als je als werkgever een werknemer aanneemt die onder de banen afspraak vallen kan er tot 200 euro per jaar subsidie verkregen worden. De banenafspraak heeft een aantal doelgroepen zoals werknemers die onder de participatiewet vallen en die niet volledig meer kunnen werken, werknemers met de WSW indicatie of een WIW baan.

 

Payroll offerte vergelijken: hoe werkt het?

Z

Stap 1: bedrijfsinfo opgeven

Na het drukken op de groene knop vult u de bedrijf- en profielgegevens makkelijk & veilig in een overzichtelijk formulier voor een goed beeld van uw organisatie

Stap 2: uniek aanbod in de buurt

Na de aanvraag ontvangt u gratis en vrijblijvend minimaal 4 offertes op basis van uw unieke bedrijfsprofiel en locatie

Stap 3: offertes vergelijken

Vergelijk de gratis verkregen offertes op prijs en dienstverlening en kies de payroller die het beste past bij de wensen en behoeften van uw organisatie

Vakkundige en goedkope payroller gezocht? Vraag GRATIS meerdere offertes aan

Waarom NederlandMKB.nl gebruiken?

Wij weten wat het is om ondernemer te zijn

Wij zijn een groep ondernemers die zelf regelmatig geïrriteerd raakte tijdens het bekijken van zakelijke diensten op het internet. Het aanbod is groot en je hebt vaak geen idee of het nog goedkoper kan.

Geef niet onnodig veel geld uit

Wij vinden dat jouw zuurverdiende geld als ondernemer niet onnodig uitgegeven hoeft te worden. Je wil natuurlijk groeien en door effectief zakelijke diensten te vergelijken kun je gemakkelijk honderden of zelfs duizenden euro’s besparen op diverse kostenposten.

Het is bij ons mogelijk om aanbieders te vergelijken op een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden zijn natuurlijk verschillend per product.

 • Je zult merken dat je soms gebruik maakt van een handige vergelijker die je volledig kunt personaliseren.
 • Daarbij heb je voor verschillende diensten de mogelijkheid om verschillende offerte’s op te vragen om de beste deal te vinden.

Ook bieden we statische vergelijkingen aan voor zakelijke diensten zoals leasing. Je krijgt daardoor een groot totaalbeeld van de markt, daardoor wordt de keuze voor een aanbieders een stuk makkelijker.

Transparant over ons verdienmodel

Transparantie is tegenwoordig een belangrijk onderwerp geworden, het is bij ons dan ook een kernwaarde om transparant te zijn en blijven over het simpele verdienmodel van Nederland MKB.

Vergoeding voor het vergelijken

Als je de keuze maakt om een zakelijke dienst te gaan gebruiken ontvangen wij een vergoeding van de aanbieder waar je voor gekozen hebt.

Op deze manier kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer gratis zakelijke diensten kunt vergelijken. Kosten besparen hoeft dus helemaal geen geld te kosten, soms ben je al klaar in 3 minuten.

Een echte win-win wat ons betreft, mocht je nog vragen hebben over ons verdienmodel of het onafhankelijk vergelijken? Geen enkel probleem, laat je vraag achter op onze contactpagina. We proberen dan zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden zodat je aan de slag kunt gaan.

 • Nederland MKB streeft naar innovatie, kwaliteit en service. Daarom is jouw mening van groot belang voor ons! Het team stelt het zeer op prijs wanneer je jouw suggesties of meningen aan ons laat horen. 

 

Navigatie

Payroller provincies:

 • Payroller Drenthe
 • Payroller Flevoland
 • Payroller Friesland
 • Payroller Gelderland
 • Payroller Groningen
 • Payroller Limburg
 • Payroller Noord-Brabant
 • Payroller Noord-Holland
 • Payroller Overijssel
 • Payroller Utrecht
 • Payroller Zuid-Holland