Goedkope notaris inhuren? Vind de beste deal!

4 vrijblijvende en gratis notaris offertes opvragen

Duidelijkheid met een vast bedrag per maand

Notaris op maximaal 15 minuten afstand

Deskundige en branchegerichte specialisten

Gratis notaris offertes

Bent u op zoek naar de beste notaris in uw regio? Zoek niet langer verder en vraag vrijblijvend en gratis 4 offertes op. Zo makkelijk was het vinden van een deskundige en goedkope notaris nog nooit!

administratiekantoor offerte

Alle diensten van de notaris op 1 plaats

boekhouder inhuren

De beste prijs voor je notaris betalen

In een paar simpele klikken geregeld zonder gedoe

boekhouder gezocht

Onafhankelijk notaris offerte vergelijken

De goedkoopste notaris vinden? Vraag 4 gratis offertes aan

Het kan natuurlijk dat je op zoek bent naar een notaris, logisch want je hebt ze al snel nodig voor belangrijke zaken in je leven. Denk bijvoorbeeld aan het oprichten van een bedrijf, regelingen rondom de erfenis, hypotheek en het testament. Je kunt het je voorstellen, een notaris kan behoorlijk belangrijk zijn leven. De kosten van een notaris kunnen behoorlijk verschillen, het is daarom verstandig om te beginnen met notaris tarieven vergelijken, zo weet je precies wat de goedkoopste notaris in jou regio.

  •  De notaris is een totaal onafhankelijke functionaris die een wettelijke macht bezit om officiële en bovendien rechtsgeldige documenten op te stellen. Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden is het slim om te beginnen met notaris vergelijken zodat je precies weet welke notaris het beste bij je past. 
  • Om het je gemakkelijk te maken hebben wij een oplossing gevonden, je kunt namelijk volledig gratis meerdere offertes opvragen om de juiste keuze te maken uit alle beschikbare accountants in de regio.

Hoe werkt notaris vergelijken precies?

Nou dat is gelukkig makkelijk uit te leggen. Omdat onze partner een enorm netwerk aan notarissen door heel Nederland heeft samengebracht kunnen we een onafhankelijke vergelijking bieden door 5 gratis offertes van alle beschikbare notarissen of notariskantoren in de regio toe te sturen.

Het prettige is ook nog eens dat het volledig kosteloos is, je krijgt dus volledig vrijblijvend een aantal offertes in je mail, daardoor krijg je inzicht in de notaris tarieven en weet je direct hoe veel geld het gaat kosten om belangrijke zaken in je leven te regelen. Daarnaast heb je direct inzicht in alle werkzaamheden die uitgevoerd kunnen worden en kun je alle tarieven makkelijk met elkaar vergelijken en de perfecte notaris kiezen.

Nog een voordeel is dat je gemakkelijk inzicht krijgt in alle specialismen van notarissen of notariskantoren en kun je snel zien wat er allemaal mogelijk is qua dienstverlening. Begin direct, het is zo gepiept.

Notaris of notariskantoor vinden? meest gestelde vragen

Wat is een notaris?

Als we het hebben over een notaris dan spreken we over een onpartijdige functionaris die de bevoegdheid heeft om authentieke documenten of notariële akten op te stellen. In deze akten worden afspraken tussen partijen vastgelegd en kunnen eventuele gevolgen hiervan officeel worden vastgelegd. Als we het hebben over een notaris dan spreken we over een onpartijdige functionaris die de bevoegdheid heeft om authentieke documenten of notariële akten op te stellen.

  • In deze akten worden afspraken tussen partijen vastgelegd en kunnen eventuele gevolgen hiervan officeel worden vastgelegd.

⦁ Een notaris wordt door de koning benoemd en legt een echte eed af. In deze eed zweert de notaris dat hij zijn taken onpartijdig, eerlijk en bovendien nauwkeurig zal uitvoeren.

⦁ Daarnaast zweert de notaris dat hij de wetgeving stipt volgt, en zich aan de strikte geheimhouding zal houden betreft de inhoud van opgestelde akten.

Belangrijk om te weten, deze wetgeving is vastgelegd in de wet op het notarisambt en is binden voor alle leden en organen die aangesloten zijn bij het KNB. Deze organisatie wordt ook wel het Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie genoemd. Alle betrouwbare en kwalitatieve notarissen zijn aangesloten bij deze organisatie.

Wat doet een notaris?

We krijgen nog regelmatig de vraag, wat doet een notaris dan precies? Nou gelukkig is het antwoord relatief simpel. Notarissen helpen mensen namelijk om tot een rechtsgeldige en bindende afspraak te komen op een scala van onderwerpen. Denk daarbij aan de koop- of verkoop van je woning, het opstellen van huwelijkse voorwaarden of een samenlevingscontract en allerlei zaken rondom een onderneming.

Wat kunnen notarissen voor je betekenen?

Een notaris kan juridisch advies geven en let op alle belangrijke belangen van de betrokkenen. Een goede notaris is bovendien deskundig, onpartijdig en zorgt er voor dat afspraken zijn vastgelegd in een notariële akte. Daardoor is het voor iedereen duidelijk wat de afspraken zijn en kan er later geen onduidelijkheid ontstaan tussen partijen omdat er altijd terug kan worden gekeken in de akten.

Heb je een notaris nodig voor een volmacht?

Ja, een volmacht uitgeven is alleen mogelijk door afspraken te maken met een notaris. Als je een volmacht geeft, dan geef je een ander de bevoegdheid om namens u te handelen. Dat betekent overigens niet dat je de handeling niet meer zelf mag uitvoeren. Dit soort middelen worden ingezet om betalingen te regelen als iemand afwezig is, maar ook voor medische zaken of de onderteking van overeenkomsten of contracten. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe je de volmacht wil inregelen, je moet dan denken aan een aantal zaken zoals:

⦁ Wanneer gaat de volmacht in?

⦁ Welke handelingen mag een volmacht wel, of niet verrichten

⦁ Mag de gevolmachtigde alleen handelen, of moet er nog iemand aanwezig zijn?

Heb je een notaris nodig voor een samenlevingscontract?

Ja, je hebt voor het samenstellen en officeel maken van een samenlevingscontract een notaris nodig. Door te kiezen voor zo’n overeenkomst kun je allerlei afspraken vastleggen. Je kunt bijvoorbeeld aangeven welke spullen persoonlijk eigendom blijven, en welke spullen gezamenlijk zijn. Let goed op, dit is ook het geval bij schulden, maar doorgaans worden er veel afspraken vastgelegd rondom de financiën.

Heb je een notaris nodig voor huwelijkse voorwaarden?

Ja, voor het opstellen van huwelijkse voorwaarden heb je een notaris nodig. Als we het hebben over huwelijkse voorwaarden dan worden er regels vastgelegd over jullie huwelijk. Je maak dan afspraken om af te wijken van de regels zoals de wet deze stelt aan het huwelijk. In Nederland kennen wij bijvoorbeeld een beperkte huwelijkse gemeenschap van goederen, deze wet geldt doorgaans voor huwelijken die gesloten zijn na 1 januari 2018.

  • Als je een ouder huwelijk hebt, voor deze datum. Dan ben je getrouwd in algehele gemeenschap van goederen. Met huwelijkse voorwaarden kun je makkelijk afwijken van deze regels, ook als je al wat langer getrouwd bent.
  • Doorgaans maken mensen deze voorwaarden in orde voordat ze gaan trouwen, maar het komt ook regelmatig voor terwijl je al getrouwd bent.

 

Heb je een notaris nodig voor zaken rondom een overlijden?

Ja, het kan nodig zijn om een notaris in te schakelen bij overlijden. De periode waarin een dierbare overlijdt kan natuurlijk zwaar zijn, doorgaans breekt er een periode van rouw aan maar moet er wel veel geregeld worden. Een notaris kan je bijstaan bij de financiële en juridische zaken rondom het overlijden.

Als een dierbare overlijdt, dan komt er ineens behoorlijk veel op je af. Denk aan zaken die snel geregeld moeten worden zoals de erfbelasting, opzeggingen van verzekeringen en de erfenis. Het afhandelen van een nalatenschap kan nog wel eens lastig zijn, zeker op jurdisch gebied. Het kan dan een goede optie zijn om een notaris in te schakelen die met zijn expertise hulp kan bieden in dit soort situaties.

Heb je een notaris nodig voor het opstellen van een testament?

Ja, het opstellen van een officieel testament wordt door een notaris geregeld. Een testament is namelijk een notariële akte waarin u aangeeft wie uw erfgenamen en waar hij/zij recht op heeft na uw overlijden.

Het is belangrijk om toekomstige situaties op te nemen in deze akte, ook kan het zijn dat je wettelijke erfgenamen wil onterven. Het is daarom altijd aan te raden om een executeur te benoemen die de afhandeling van het testament op zich neemt.

Heb je een notaris nodig voor het regelen van zaken rondom een hypotheek?

Ja, een notaris is nodig om zaken rondom de aankoop- of verkoop van onroerende zaken af te ronden. De notaris stelt namelijk een zogenoemde leveringsakte op, en is in de meeste gevallen ook verantwoordelijk voor de hypotheekakte. In de leveringsakte worden afspraken vastgelegd die betrekking hebben op de koopovereenkomst.

⦁ In de hypotheekakte worden zaken vastgelegd tussen de kredietverstrekker en de hypotheeknemer. Zodra de notaris de aktes heeft laten tekenen door de koper, verkoper en de notaris zelf is de aan- of verkoop van onroerend goed definitief.

⦁ Zodra dit proces is afgerond zal de notaris de aktes registreren bij het kadaster. Dit is ook het geval als onroerend goed wordt  verkocht op een openbare veiling. De notaris moet de daarvoor bepaalde akten dan opstellen en laten ondertekenen door de betrokkenen.

Heb je een notaris nodig voor regelen van zaken rondom een huis kopen of verkopen?

Ja, het is onvermijdelijk om een notaris in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. Na het tekenen van het koopcontract maakt de notaris namelijk officiële documenten voor de overdracht op. Notarissen hebben de verantwoordelijkheid om een transportakte, of akte van levering op te stellen.

Door deze akte word jij de eigenaar van een woning op de overdrachtsdatum. Ja, het is onvermijdelijk om een notaris in te schakelen bij het kopen of verkopen van een huis. Na het tekenen van het koopcontract maakt de notaris namelijk officiële documenten voor de overdracht op. Notarissen hebben de verantwoordelijkheid om een transportakte, of akte van levering op te stellen. Door deze akte word jij de eigenaar van een woning op de overdrachtsdatum.

⦁ De notaris maakt een leveringsakte op basis van de eerder getekende koopakte. Daarna zorgen notarissen er voor dat het koopcontract op alle details wordt gecontroleerd zodat onjuistheden zo snel mogelijk worden opgelost of besproken.

⦁ In zo’n akte staat beschreven wie het huis koopt, en met welke verdeling dat precies gebeurt. Als je bijvoorbeeld samen een huis koopt kun je beide voor 50% eigenaar zijn. Na het opstellen van de leveringsakte wordt deze in het kadaster ingevoerd nadat je deze samen met de notaris en de verkoper hebt getekend.

Notaris offerte vergelijken: hoe werkt het?

Z

Stap 1: bedrijfsinfo opgeven

Na het drukken op de groene knop vult u de bedrijf- en profielgegevens makkelijk & veilig in een overzichtelijk formulier voor een goed beeld van uw organisatie

Stap 2: uniek aanbod in de buurt

Na de aanvraag ontvangt u gratis en vrijblijvend minimaal 4 offertes op basis van uw unieke bedrijfsprofiel en locatie

Stap 3: offertes vergelijken

Vergelijk de gratis verkregen offertes op prijs en dienstverlening en kies de notaris die het beste past bij je wensen en behoeften

Vakkundige en goedkope notaris gezocht? Vraag GRATIS meerdere offertes aan

Waarom NederlandMKB.nl gebruiken?

Wij weten wat het is om ondernemer te zijn

Wij zijn een groep ondernemers die zelf regelmatig geïrriteerd raakte tijdens het bekijken van zakelijke diensten op het internet. Het aanbod is groot en je hebt vaak geen idee of het nog goedkoper kan.

Geef niet onnodig veel geld uit

Wij vinden dat jouw zuurverdiende geld als ondernemer niet onnodig uitgegeven hoeft te worden. Je wil natuurlijk groeien en door effectief zakelijke diensten te vergelijken kun je gemakkelijk honderden of zelfs duizenden euro’s besparen op diverse kostenposten.

Het is bij ons mogelijk om aanbieders te vergelijken op een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden zijn natuurlijk verschillend per product.

  • Je zult merken dat je soms gebruik maakt van een handige vergelijker die je volledig kunt personaliseren.
  • Daarbij heb je voor verschillende diensten de mogelijkheid om verschillende offerte’s op te vragen om de beste deal te vinden.

Ook bieden we statische vergelijkingen aan voor zakelijke diensten zoals leasing. Je krijgt daardoor een groot totaalbeeld van de markt, daardoor wordt de keuze voor een aanbieders een stuk makkelijker.

Transparant over ons verdienmodel

Transparantie is tegenwoordig een belangrijk onderwerp geworden, het is bij ons dan ook een kernwaarde om transparant te zijn en blijven over het simpele verdienmodel van Nederland-MKB.nl

Vergoeding voor het vergelijken

Als je de keuze maakt om een zakelijke dienst te gaan gebruiken ontvangen wij een vergoeding van de aanbieder waar je voor gekozen hebt.

Op deze manier kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer gratis zakelijke diensten kunt vergelijken. Kosten besparen hoeft dus helemaal geen geld te kosten, soms ben je al klaar in 3 minuten.

Een echte win-win wat ons betreft, mocht je nog vragen hebben over ons verdienmodel of het onafhankelijk vergelijken? Geen enkel probleem, laat je vraag achter op onze contactpagina. We proberen dan zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden zodat je aan de slag kunt gaan.

  • Nederland-MKB.nl streeft naar innovatie, kwaliteit en service. Daarom is jouw mening van groot belang voor ons! Het team stelt het zeer op prijs wanneer je jouw suggesties of meningen aan ons laat horen.