Boekhoudprogramma onafhankelijk vergelijken

Tegenwoordig kun je makkelijk en snel alle boekhoudpakketten uit Nederland op een onafhankelijke manier vergelijken. We geven je een transparant overzicht van de markt waardoor je direct ziet wat voor contracten er allemaal beschikbaar zijn. Wij zorgen er voor dat je 100% onafhankelijk aanbieders langs elkaar kunt houden om het beste online boekhoudprogramma gemakkelijk te vinden.

Kijk goed naar alle criteria en kies een aanbieder

Alle aanbieders worden beoordeeld op een aantal criteria. Dat maakt het makkelijk om alle zakelijke boekhoudpakketten gepersonaliseerd langs elkaar te houden.

Het prettige is dat je een boekhoudprogramma tegenwoordig volledig online kunt aanschaffen, binnen 3 minuten heb je een goede vergelijking gemaakt en kun je kijken of het boekhoudpakket goed bij je past.

In de vergelijker sorteren we alle resultaten standaard op de meest voordelige tarieven zodat je de scherpste aanbieding direct bovenaan ziet. Begin direct en je hebt binnen 3 minuten een goed overzicht van de markt, kies een aanbieder en kijk of je een passend boekhoudprogramma kunt vinden.

Wat is boekhouden eigenlijk?

Veel mensen vragen zich af wat boekhouden nu precies inhoud, doorgaans bedoelen de meeste ondernemers het maken en versturen van factureren boekhouden. Toch komt er een stuk meer kijken bij boekhouden, denk bijvoorbeeld aan de belastingaangiftes en het opmaken van een jaarrekening.

Over het algemeen zijn er aantal onderdelen in een financiële administratie, het belangrijkste onderdeel is de plicht om goed en compleet te boekhouden voor de Belastingdienst. Daarnaast zijn er nog een belangrijke onderdelen waar je goed naar moet kijken, om je een duidelijk beeld te geven behandelen we deze onderwerpen.

Facturatie en boekhouden

Het eerste onderdeel van boekhouden kent iedereen eigenlijk wel, we hebben het natuurlijk over factureren. Vanuit de Belastingdienst is het verplicht om al je inkomsten en uitgaven bij te houden. Je moet er dus voor zorgen dat je al je inkomende en uitgaande facturen verwerkt in de boekhouding.

Facturen sturen is het volgende en waarschijnlijk meest populaire onderdeel van de boekhouding doen voor ondernemers. Een factuur sturen zorgt namelijk voor geld in het laatje en daar wordt iedereen blij van.

Al deze zaken kun je uitbesteden door mensen aan te nemen op de afdeling administratie, of je kunt er voor kiezen om het zelf te doen. De meeste ondernemers in Nederland kiezen er voor om facturatie volledig zelf te doen om kosten te besparen op extra personeel of een boekhouder die alles zelf doet.

Je bankrekening koppelen met je boekhoudprogramma

Tegenwoordig kun je gelukkig een koppeling maken tussen je bankrekening en je boekhoudprogramma. Door deze koppeling worden alle banktransacties gekoppeld aan je debiteuren. Je kunt er vanuit gaan dat je bankkoppeling er voor zorgt dat je een stuk minder tijd kwijt bent aan je boekhouding, tegenwoordig worden bankmutaties 100% goed ingevoerd.

Boekhouden met boekhoudprogramma voor MKB of ZZP

Tegenwoordig is de boekhoudsoftware geschikt voor iedere ondernemer, of je nu een MKB bedrijf bent of zelfstandig ondernemer. Je wil uiteraard zo weinig mogelijk geld en tijd kwijt zijn aan je administratie, dat begint natuurlijk bij het feit dat je zo weinig mogelijk fouten wil maken. Een online boekhoudpakket helpt je daar bij omdat je eenvoudig inzicht krijgt in je kosten en baten, het is van levensbelang dat je deze zaken goed regelt zodat je je onderneming tot grootte hoogtes kun laten stijgen.

Het verwerken van facturen

Het invoeren van je uitgaven en inkomsten in een boekhoudprogramma is tegenwoordig behoorlijk makkelijk geworden en het is mogelijk om een groot deel te automatiseren.

Ook zijn er nog steeds mensen die gebruik maken van Excel om hun boekhouding bij te houden. Over het algemeen vinden veel ondernemers het een erg saaie klus, ze willen hun tijd graag besteden aan andere zaken. Daardoor is de keuze voor een boekhoudpakket een logische keuze omdat je hier veel tijd mee kunt besparen.

Uiteindelijk gaat het maar om een ding bij het verwerken van facturen, je moet aan de Belastingdienst je resultaten kunnen verantwoorden. Dat gebeurt meestal maandelijks of per kwartaal en 1 keer per jaar met een jaarrekening.

Al deze zaken kun je dus uitrekenen met Excel of een boekhoudpakket. We raden je aan om gebruik te maken van een boekhoudprogramma omdat je daardoor heel makkelijk een winst- en verliesrekening kunt maken en je je BTW aangifte gemakkelijk kunt automatiseren.

De debiteuren en crediteuren

Het zou geweldig zijn als elke factuur netjes op tijd zou worden betaald, dat is echter een utopia voor veel ondernemers. Het komt regelmatig voor dat een betaalde factuur te laat betaald wordt of zelfs helemaal niet betaald wordt.

Als dat gebeurt heb je waarschijnlijk al een aantal herinneringen gestuurd om je betaling rond te krijgen. Dit soort klanten noemen we debiteuren, het betekent dat je nog geld tegoed hebt van deze klant.

Als je zelf bijvoorbeeld nog geld schuldig bent aan een leverancier ben je een debiteur. Het is volgens de wet verplicht om je klant een herinnering te sturen indien deze nog niet betaald heeft. Als de klant hier geen gehoor aan geeft kun je een incassotraject starten om toch geld te ontvangen. De officiële naam voor dit traject is debiteurenbeheer.

Veel ondernemers kiezen er voor om dit incassotraject uit te besteden aan een incassobureau, het betalen van rekeningen wordt doorgaans door ondernemers zelf geregeld.

Opstellen van winst- en verliesrekening

Als je de inkomende- en uitgaande facturen hebt ingeboekt ben je al bezig met het ontwikkelen van een correcte winst- en jaarrekening.

Tijdens het inboeken van alle facturen krijg je alle huidige cijfers inzichtelijk en kun je deze makkelijk delen met de fiscus. Het is natuurlijk wel prettig om alle afboekingen van debiteuren en crediteuren inzichtelijk te hebben. Daarnaast kun je dit ook nog gebruiken als je de jaarrekening moet opstellen of de balans.

De belastingaangifte opstellen

Als ondernemer ben je dus verplicht om belastingaangifte te doen. Deze kun je gebruiken om informatie te vinden over je bedrijf en je geeft de Belastingdienst de kans om alle cijfers in te zien. Daarnaast ben je natuurlijk verplicht om je aan de wet te houden, het opstellen van je belastingaangifte is dus een belangrijk punt.

Als je de omzetaangifte of BTW aangifte doet is het genoeg om je factuuroverzichten te delen met de Belastingdienst. Als je de inkomstenbelasting aangifte doet gaat het om een aantal zaken, je moet een basiskennis hebben van boekhouden om de juiste acties te ondernemen. Als je ingeschreven bent bij de KVK als een BV of NV dan moet je je cijfers zelfs verplicht laten controleren door een accountant.

 

mobiele telefoon

Het beste online boekhoudprogramma?

Een van de meest gestelde vragen is natuurlijk, wat is het beste online boekhoudprogramma? Vaak zie je dat ondernemers graag willen weten welk boekhoudpakket ze moeten kiezen en dat snappen we maar al te goed.

Het beantwoorden van deze vraag ligt echter wat genuanceerder, dat heeft te maken met het feit dat iedere ondernemer of onderneming anders is en dus andere eisen en wensen heeft.

Om het jezelf makkelijk te maken en het beste boekhoudprogramma te vinden kun je jezelf een aantal vragen stellen zoals, wil ik perse een goedkoop boekhoudpakket? Of wil ik een pakket met enorm veel functionaliteit omdat ik een complexe organisatie heb?

Maar wat is nu een goed boekhoudprogramma

Als je op zoek bent naar een goed boekhoudprogramma moet je goed kijken naar de wensen en eisen die je stelt aan een boekhoudprogramma, je wil dus een systeem dat perfect aansluit op je organisatie en het liefste tegen een zo laag mogelijke prijs.

Als je een vergelijking maakt kan het dus zijn dat je een eenvoudig boekhoudpakket toegewezen krijgt, je kunt daardoor denken dat een goedkoop boekhoudprogramma te min is voor je organisatie maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn.

Met een eenvoudig boekhoudprogramma bedoelen we overigens dat iedereen in een onderneming met het pakket kan werken zonder dat daar een enorm lange leercurve voor nodig is.

Zeker voor starters is het een slim plan om te beginnen met een eenvoudig boekhoudpakket, dit omdat je de kosten laag kunt houden en omdat het niet verwarrend wordt om een uitgebreid boekhoudpakket te gebruiken.

In principe heb je als starter genoeg aan een eenvoudig boekhoudpakket en worden er tutorials meegeleverd door de aanbieder van boekhoudsoftware om je snel te laten opstarten.

 

 

Is een boekhoudprogramma kopen moeilijk?

Een boekhoudprogramma kopen kan best lastig zijn, er is tegenwoordig namelijk een groot aanbod beschikbaar. De eerste stap heb je in ieder geval al gezet, door een vergelijking te maken tussen boekhoudprogramma’s kun je je eerste vragen al beantwoord krijgen.

Ga je voor een online boekhoudpakket of kies je toch liever voor een statisch offline pakket? Als je voor een online boekhoudpakket kiest werk je in de cloud en met een internetverbinding waardoor je altijd online bent.

Als je kiest voor een offline boekhoudpakket ben je niet verbonden met het internet en kun je alleen toegang krijgen tot de administratie vanuit een locatie.

Als je wil beginnen met een boekhoudprogramma kopen moet je op een aantal zaken letten zoals de toegankelijkheid, de beschikbare functionaliteit, kosten en de veiligheid van je boekhoudprogramma. Lees deze pagina goed door om jezelf de juiste vragen te stellen als je boekhoudsoftware wil kiezen.

Wat kost een boekhoudprogramma?

Een van de meest gestelde vragen is, wat kost een boekhoudprogramma? Dat is ook niet zo gek want de kosten zijn een van de belangrijkste onderdelen voor ondernemers. Helaas is het antwoord op deze vraag niet eenduidig, de totale kosten van een boekhoudprogramma hangen namelijk af van een aantal keuzes.

De kosten hangen dus ook af van de keuze voor een offline- of onlinepakket. Je betaalt voor een offline pakket namelijk een eenmalige prijs, als je kiest voor een online boekhoudprogramma betaal je een maandelijkse prijs.

Afhankelijk van de functionaliteiten en de grootte van de onderneming betaal je meestal een maandelijks bedrag van € 5,- tot € 494. Wil je een goed beeld krijgen van de kosten voor jou situatie? Begin direct met boekhoudprogramma vergelijken om een goed beeld te krijgen van alle beschikbare boekhoudpakketten en functionaliteiten die beschikbaar zijn.

 

Waarom NederlandMKB.nl gebruiken?

Wij weten wat het is om ondernemer te zijn

Wij zijn een groep ondernemers die zelf regelmatig geïrriteerd raakte tijdens het bekijken van zakelijke diensten op het internet. Het aanbod is groot en je hebt vaak geen idee of het nog goedkoper kan.

Geef niet onnodig veel geld uit

Wij vinden dat jouw zuurverdiende geld als ondernemer niet onnodig uitgegeven hoeft te worden. Je wil natuurlijk groeien en door effectief zakelijke diensten te vergelijken kun je gemakkelijk honderden of zelfs duizenden euro’s besparen op diverse kostenposten.

Het is bij ons mogelijk om aanbieders te vergelijken op een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden zijn natuurlijk verschillend per product.

  • Je zult merken dat je soms gebruik maakt van een handige vergelijker die je volledig kunt personaliseren.
  • Daarbij heb je voor verschillende diensten de mogelijkheid om verschillende offerte’s op te vragen om de beste deal te vinden.

Ook bieden we statische vergelijkingen aan voor zakelijke diensten zoals leasing. Je krijgt daardoor een groot totaalbeeld van de markt, daardoor wordt de keuze voor een aanbieders een stuk makkelijker.

Transparant over ons verdienmodel

Transparantie is tegenwoordig een belangrijk onderwerp geworden, het is bij ons dan ook een kernwaarde om transparant te zijn en blijven over het simpele verdienmodel van Nederland MKB.

Vergoeding voor het vergelijken

Als je de keuze maakt om een zakelijke dienst te gaan gebruiken ontvangen wij een vergoeding van de aanbieder waar je voor gekozen hebt. Op deze manier kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer gratis zakelijke diensten kunt vergelijken. Kosten besparen hoeft dus helemaal geen geld te kosten, soms ben je al klaar in 3 minuten.

Een echte win-win wat ons betreft, mocht je nog vragen hebben over ons verdienmodel of het onafhankelijk vergelijken? Geen enkel probleem, laat je vraag achter op onze contactpagina. We proberen dan zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden zodat je aan de slag kunt gaan.

 

  • Nederland MKB streeft naar innovatie, kwaliteit en service. Daarom is jouw mening van groot belang voor ons! Het team stelt het zeer op prijs wanneer je jouw suggesties of meningen aan ons laat horen.  
Voorwaarden gebruik boekhoudpakket

Als je een boekhoudprogramma gaat kiezen is het ook belangrijk om naar alle voorwaarden te kijken. Deze zijn over het algemeen vrij simpel vormgegeven door veel aanbieders, door gebruik te maken van onze boekhoudpakket vergelijker is het mogelijk om binnen een aantal seconden alle voorwaarden en specificaties van de desbetreffende boekhoudsoftware te vinden.

Het is natuurlijk prettig om op de hoogte te zijn van alle voorwaarden voordat je daadwerkelijk een contract afsluit met een aanbieder. Bij ons weet je zeker dat je kunt kiezen tussen alle gerenommeerde en betrouwbare partijen, als je meer inzicht wil krijgen in de functionaliteit, kwaliteit en voorwaarden van boekhoudpakketsoftware raden we dan ook aan om direct te beginnen met het maken van een onafhankelijke vergelijking.

Waar op letten bij online boekhoudsoftware?

Als je gebruik gaat maken van een online boekhoudpakket kun je behoorlijk wat vragen hebben, zo wil je bijvoorbeeld weten wat alle voordelen van een online boekhoudpakket zijn en wil je meer weten over de mogelijkheden om je boekhouding zo efficiënt mogelijk in te richten.

Een boekhoudprogramma online gebruiken kan voor sommige ondernemers behoorlijk pittig zijn, zeker als je gewend bent om gebruik te maken van Excel is het voor veel ondernemers lastig om direct een overstap te maken.

Toch heeft het gebruik van een online boekhoudpakket behoorlijk wat voordelen ten opzichte van Excel of een verouderd boekhoudpakket. We raden je dan ook aan om eens rond te kijken naar alle nieuwe mogelijkheden die online boekhoudpakketten leveren. Het is namelijk mogelijk om tegen een lage prijs een professionele administratie te runnen zonder dat je daar uren mee bezig hoeft te zijn.

De voordelen van online boekhouden

Een van de grootste voordelen van online boekhouden is dat je een enorme tijdsbesparing kunt maken door de automatisering die mogelijk is, je hoeft gegevens maar een keer in te vullen, deze worden daarna automatisch doorgerekend en het is mogelijk om gemakkelijk offertes, facturen en betalingsherinneringen op te stellen.

Nog een groot voordeel van een online boekhoudprogramma is dat je enorm veel overzicht krijgt over je administratie. Deze is namelijk altijd up-to-date en geeft je inzicht in hoe het er voor staat met de cijfers van je onderneming. Daardoor hoef je niet meer onzeker te zijn over je boekhouding en weet je altijd waar je op moet letten.

Veiligheid online boekhouden

Nog een groot voordeel is de veilige werkomgeving van boekhoudpakketten. Zo raak je nooit je gegevens meer kwijt omdat je vanuit de cloud werkt en worden er automatisch back-ups gemaakt van je gegevens. Al je gegevens en data worden opgeslagen in beveiligde cloud-servers waardoor derden nooit toegang kunnen krijgen tot je administratieve gegevens.

Altijd en overal online boekhouden

Omdat je gebruik maakt van een online boekhoudprogramma is het altijd en overal mogelijk om je boekhouding in de gaten te houden. Zo kun je bijvoorbeeld direct offertes opmaken terwijl je bij een klant bent en kun je gebruik maken van een app om je boekhouding in te zien op je telefoon of tablet. Zo ben je altijd en overal, 24/7 up-to-date.

Online boekhoudprogramma vergelijken

Wil je kijken welke online boekhoudprogramma’s er allemaal beschikbaar zijn? Begin dan eerst met online boekhoudpakketten vergelijken om jezelf een duidelijk overzicht te geven van alle mogelijkheden en beschikbare pakketten. Je kunt heel gemakkelijk filteren op zaken zoals grootte van je organisatie, functionaliteiten en prijs. Daardoor weet je zeker dat je een onafhankelijke en gepersonaliseerde vergelijking kunt maken van alle beschikbare online boekhoudpakketten en maak je de juiste keuze.

Waarom boekhoudprogramma vergelijken?

Het is altijd slim om te beginnen met boekhoudprogramma vergelijken als je nog niet precies weet welk boekhoudpakket het beste bij je past. Door te vergelijken is het mogelijk om alle soorten boekhoudsoftware langs elkaar te leggen op basis van kosten, waardering, prijs en functionaliteit. Het vergelijken is makkelijk, maar je moet natuurlijk wel weten waar je op moet letten om de beste keuze te maken.

Denk bijvoorbeeld aan de grootte van je onderneming, het aantal gebruikers dat toegang moet hebben tot het boekhoudsysteem, de maandelijkse kosten, het aantal inkoopfacturen en verkoopfacturen en natuurlijk de mogelijkheid om via een app je boekhouding te regelen.

Allemaal zaken die behoorlijk kunnen variëren per situatie. Kijk eerst wat je precies nodig hebt en selecteer de filters in de vergelijker om deze te personaliseren naar je persoonlijke wens en situatie.

Je bespaart jezelf een hoop gedoe door een vergelijking te maken, de keuze voor een boekhoudpakket wordt namelijk een stuk eenvoudiger en de kans op een foute keuze wordt geminimaliseerd. Daardoor bespaar je tijd en indirect ook weer geld, het is natuurlijk ook veel prettiger om direct het juiste administratieprogramma te kiezen.

Een boekhoudprogramma voor particulieren

Een boekhoudprogramma particulier gebruiken is tegenwoordig steeds normaler aan het worden. Steeds meer particulieren zien het gemak van online administratiesoftware in en willen meer conrole over hun financiën.

Een boekhoudprogramma particulier gebruiken kan je helpen om een goede inventarisatie te maken van je inkomsten en uitgaven, veel mensen kennen dit als het huishoudboekje. Een boekhoudprogramma geeft je echter een stuk meer mogelijkheden om zaken goed bij te houden.

De meeste huishoudboekjes kosten niets of een klein bedrag per maand, en dit is ook het geval bij boekhoudprogramma’s. Sommige (simpele) pakketten zijn gratis en er zijn al goede boekhoudpakketten beschikbaar vanaf 4 euro per maand.

Door onze vergelijker te gebruiken kun je alle boekhoudprogramma’s makkelijk op een rijtje zetten en vergelijken op prijs, functionaliteit, waardering en andere wensen die je wellicht hebt als je een boekhoudpakket particulier wil gebruiken. Bekijk direct alle mogelijkheden voor een particulier boekhoudpakket en kies direct het juiste pakket.

Hoe krijg ik een goed overzicht van alle boekhoudprogramma's

Een goed boekhoudprogramma’s overzicht vinden is tegenwoordig niet moeilijk meer, door gebruik te maken van onze boekhoudpakket vergelijker kun je direct het beste pakket vinden voor je organisatie of onderneming.

Je kunt bij ons ook alle reviews over de verschillende boekhoudpakketten lezen zodat je een goed beeld krijgt van de partij waar je mee gaat samen werken. Als je gaat boekhouden moet je namelijk wel rekening houden met een aantal zaken, je hebt namelijk te aken met allerlei wetten en regels die door de overheid zijn opgesteld. Door het juiste boekhoudprogramma te kiezen wordt het een stuk gemakkelijker om een juiste boekhouding te voeren.

Alle boekhoudprogramma’s die meegenomen worden in ons overzicht zijn getest en voldoen aan alle eisen die door de Belastingdienst worden gesteld. De functionaliteiten en compliance op het gebied van regels zijn dik in orde. Begin met vergelijken op aspecten zoals prijs, veiligheid, toegankelijkheid en functionaliteit om de beste keuze.

Is er ook een gratis boekhoudpakket?

Als je op zoek bent naar een gratis boekhoudpakket is de kans groot dat je een startende onderneming bent of dat je een zelfstandige bent die op zoek is naar een goedkope oplossing om de boekhouding te regelen. Door gebruik te maken van een gratis boekhoudpakket kun je op een risico- en kosteloze manier kijken wel pakket het beste bij je past.

Bijna iedere bekende aanbieder geeft je de mogelijkheid om het betaalde pakket een bepaalde tijd gratis te gebruiken. Als je in onze vergelijker de filter voor prijs gebruikt kun je deze instellen op je eigen wensen en is het mogelijk om te zien welke gratis boekhoudprogramma’s beschikbaar zijn.

Zorg er wel voor dat je rekening houd met het feit dat een gratis of goedkoop boekhoudpakket niet altijd de beste keuze is. Het kan zijn dat je bepaalde functionaliteiten nodig hebt of dat je een bepaald aantal inkoop- en verkoopfacturen verbruikt, daardoor kan het voordeliger zijn om voor een betaald pakket te kiezen. Gelukkig kun je door de gratis pakketten altijd kijken of een pakket goed bij je past, indien dit niet het geval is kun je altijd makkelijk overstappen naar een ander boekhoudpakket.

Navigatie

Tips v

ZZP 

Hoe 

Zake

 

Meest gelezen

1. Nu

2. E

3. E

4. Be