Administratiekantoor of boekhouder gezocht? Vind de beste deal!

4 vrijblijvende en gratis boekhouder offertes opvragen

Duidelijkheid met een vast bedrag per maand

Boekhouder op maximaal 15 minuten afstand

Deskundige en branchegerichte specialisten

Gratis boekhouder offertes

Bent u op zoek naar de beste boekhouder in uw regio? Zoek niet langer verder en vraag vrijblijvend en gratis 4 offertes op. Zo makkelijk was het vinden van een deskundige en goedkope boekhouder nog nooit!

administratiekantoor offerte

Alle diensten van boekhouders op 1 plaats 

boekhouder inhuren

De beste prijs voor je administratiekantoor betalen

In een paar simpele klikken geregeld zonder gedoe

boekhouder gezocht

Onafhankelijk boekhouder offerte vergelijken

Vakkundige en goedkope boekhouder gezocht? Vraag GRATIS meerdere offertes aan

Boekhouder zoeken? Vraag 5 gratis offertes aan

Ben je op zoek naar een boekhouder in de regio? Dat kunnen we ons voorstellen, niet iedereen wordt even enthousiast van administratief werk. Maar hoe kun je nu een boekhouder vinden en wat kost een boekhouder eigenlijk? 

Uiteraard is de boekhouding doen voor veel ondernemers en bedrijven een tijdrovende en (soms) vervelende taak. Om zo weinig mogelijk tijd kwijt te zijn aan al deze zaken maken veel bedrijven en ondernemers gebruik van een administratiekantoor.  Om het je gemakkelijk te maken hebben we een perfecte oplossing gevonden om een boekhouder te vinden.

 • Om het je gemakkelijk te maken hebben wij een oplossing gevonden, je kunt namelijk volledig gratis meerdere offertes opvragen om de juiste keuze te maken uit alle beschikbare boekhouders in de regio.

Hoe werkt boekhouder vergelijken precies?

Nou dat is gelukkig makkelijk uit te leggen. Omdat onze partner een enorm netwerk aan boekhouder door heel Nederland heeft samengebracht kunnen we een onafhankelijke vergelijking bieden door 5 gratis offertes van boekhouders in de regio toe te sturen.

Het prettige is ook nog eens dat het volledig kosteloos is, je krijgt dus volledig vrijblijvend een aantal offertes in je mail, daardoor krijg je inzicht in de totale kosten van een administratiekantoor, heb je direct inzicht in alle werkzaamheden die de boekhouders kunnen uitvoeren en kun je op boekhouders op hun tarieven vergelijken. 

Ook kun je zien of een boekhouder specialismen heeft, als je een bepaalde reden hebt waarom je een boekhouder wil inhuren kan het fijn zijn als hij specifieke kennis heeft opgebouwd.

Boekhouder of administratiekantoor: meest gestelde vragen

Wat kost een boekhouder?

Een van de vragen die wij vaak terug horen bij het zoeken naar een boekhouder is, wat kost een boekhouder? Het antwoord op deze vraag is wat lastiger omdat de werkzaamheden van een boekhouder kunnen variëren. De verschillen tussen boekhouder tarieven voor een zelfstandig ondernemer en MKB bedrijf zijn aanzienlijk.

 • Daarnaast hanteren alle administratiekantoren eigen tarieven, daardoor betaal je bij de ene boekhouder wat meer als bij de ander. Het is daarom slim om te beginnen met boekhouder offertes aanvragen zodat je kunt zien welke tarieven bij jou in de regio de norm zijn. Om je een goed beeld te krijgen van de kosten die over het algemeen worden gerekend voor het bijhouden van de boekhouding hebben we een overzicht gemaakt van alle gemiddelde prijzen in Nederland.

Gemiddelde boekhouder tarieven

Doorgaans rekenen boekhouders gemiddeld een tarief van 50 euro per uur. Het is aan te raden om altijd voor een goede boekhouder te gaan, kies niet altijd voor de goedkoopste oplossing maar voor kwaliteit. Een goede boekhouder verdient zichzelf namelijk altijd terug vanwege zijn expertise op het gebied van fiscaliteit en administratie.

Om je een goed idee te geven van alle tarieven boekhouder hebben we ze opgesomd en gekeken naar de totale boekhouder kosten voor een jaar:

 • Laag tarief: € 40,00 – € 50,00
 • Gemiddeld tarief: € 50,00 – € 60,00
 • Hoog tarief: € 60,00 – € 70,00
 • Kosten per maand: gemiddeld € 72,00
 • Kosten per jaar: gemiddeld € 980,00

 

Welke taken heeft boekhouder?

Een boekhouder heeft natuurlijk een pakket aan taken om je te helpen met je administratie. Om je een goed beeld te geven van al deze werkzaamheden hebben we ze even opgesomd:

 • Registreren van boekhoudkundige verrichtingen
 • Jaarrekening en resultatenrekening opstellen
 • Facturen opmaken
 • Bankverrichtingen uitvoeren
 • BTW-aangifte doen
 • Competenties goede boekhouder
 • Werken met boekhoudprogramma’s
 • Objectief zijn
 • Zelfstandig werken
 • Nauwkeurigheid
 • Analytisch inzicht
 • Betrouwbaarheid

Specialistische kennis nodig?

Het kan natuurlijk zijn dat je specifieke vragen hebt over de boekhouding waarbij specialistische kennis nodig is. Het kan dan voorkomen dat je een behoorlijk uurtarief moet betalen om advies te krijgen. Denk daarbij aan advies of ondersteuning voor crowdfunding campagne’s, subsidies of aanvullend advies over investeringen.

Veel mogelijkheden, maar ook hoge kosten

Tegenwoordig zijn de meeste administratiekantoren gespecialiseerd in behoorlijk veel klantvargen.
Als je echt specialistische kennis nodig hebt moet je rekenen op flinke kosten, maar in vergelijking met fiscalisten, financieel adviseurs of andere specialisten ben je vaak goedkoper uit. Qua specialistische kennis is het dus maar net de vraag wat je aan kosten kwijt bent, doe dus goed onderzoek als je hier gebruik van wil maken.

Is een administratiekantoor altijd duur?

Een goede boekhouder hoeft namelijk helemaal niet duur meer te zijn, het is simpelweg een kwestie van vergelijken geworden. Omdat er zo ontzettend veel boekhouders in de regio actief zijn kan het lastig zijn om de juiste boekhouder te kiezen, als je dan ook nog op de kosten wil letten kan het soms moeilijk zijn om een keuze te maken.

Makkelijk besparen door offertes met elkaar te vergelijken

Bij ons kun je volledig gratis 5 offertes aanvragen voor boekhouders in de regio. Daardoor krijg je een goed onafhankelijk beeld van de markt van boekhouders bij jou in de buurt. Door diverse offertes te vergelijken weet je alle tarieven van boekhouders in de regio en kun je zelf een keuze maken uit het aanbod.

Geregeld binnen 3 minuten, volledig onafhankelijk

Een boekhouder zoeken is dus helemaal niet moeilijk meer, het enigste wat je hoeft te doen is een aantal simpele vragen invullen om de perfecte boekhouder te vinden. Na het opsturen van het formulier gaan we direct een aantal offertes opvragen en sturen we die zo snel mogelijk naar je toe zodat je kunt beginnen met boekhouder offertes vergelijken. Daardoor weet je zeker dat je nooit te veel kosten maakt, en heb je direct inzicht in alle werkzaamheden, competenties en mogelijkheden.

Voor wie is boekhouder zoeken geschikt?

Het zoeken van een boekhouder is natuurlijk geschikt voor iedereen die hulp wil bij zijn administratie. Of je nu zelfstandig ondernemer, eigenaar van een kleine- of grote onderneming of MKB bedrijf bent. Het aanvragen van verschillende boekhouder offertes is geschikt voor alle partijen. Het vinden van een administratiekantoor voor ZZP is bijvoorbeeld geen enkel probleem, er zijn talloze administratiekantoren beschikbaar die zelfstandig ondernemers kunnen ondersteunen.

 • Het maakt niet uit in welke regio je een administratiekantoor zoekt, op dit moment hebben we namelijk boekhouders door heel Nederland beschikbaar die graag in contact willen komen met potentiële klanten. Maak het jezelf makkelijk en begin vandaag nog met het aanvragen van boekhouder offertes door heel Nederland.

De werkzaamheden van administratiekantoren zijn veranderd

De afgelopen jaren is er behoorlijk veel veranderd in de boekhoudwereld, de werkzaamheden van administratiekantoren zijn sterk veranderd en alle taken die in het verleden nog bij de baan hoorde zijn nu vervangen door geautomatiseerde boekhoudpakketten. Ondernemers doen namelijk steeds meer zelf en de komst van internetbankieren heeft een hoop administratietaken een stuk gemakkelijker gemaakt.

 • Boekhouders specialiseren zichzelf daarom steeds meer in andere takken binnen het beroep. Denk daarbij aan overnamespecialismen, belastingadviezen en andere fiscale kwaliteiten. In principe is het beroep fiscalist tegenwoordig eigenlijk hetzelfde als een boekhouder die zichzelf heeft gespecialiseerd.

Boekhouders worden steeds veelzijdiger

Al die ontwikkelingen zijn positief voor ondernemers die op zoek zijn naar specialistisch advies op fiscaal gebied, daarnaast is het natuurlijk prettig als je boekhouder veel kennis heeft omdat hij je als klant veel beter kan ondersteunen. Natuurlijk heeft het ook voordelen voor een boekhouder, die kan namelijk hogere tarieven vragen indien zijn dienstverlening op hoger niveau ligt

Boekhouder of accountant nodig voor je bedrijf ?

Als je moet kiezen tussen een boekhouder of accountant hoef je jezelf maar een aantal vragen te stellen. Hoe groot is je onderneming en wat is je omzet. Als je een middelgroot of groot bedrijf hebt met meer dan 50 man personeel is het slim om een accountant te kiezen.

Ook bij een omzet van tientallen miljoenen is het tegenwoordig verplicht om een accountant in te schakelen, de keuze is dan snel gemaakt. Als zelfstandig ondernemer, eenmanszaak of MKB bedrijf heb je meer dan genoeg aan de diensten  van een administratiekantoor.

Verschil tussen boekhouders en accountants

De kosten zijn lager en het advies dat je van een boekhouder krijgt is afdoende. Voor complexe vraagstukken en ondersteuning voor fiscaal of juridische zaken kun je het beste kiezen voor een accountant. De keuze hangt meestal af van je persoonlijke wensen en situatie.

Accountant
 • Het inrichten/opzetten van de complete boekhouding
 • Opgestelde jaarrekeningen controleren op betrouwbaarheid
 • Constante controles van de bedrijfsadministratie
 • Het opstellen van accountantsverklaringen
Boekhouder
 • Het onderhouden en inrichten van de boekhouding
 • Het opstellen en indienen van belastingaangiftes zoals BTW aangifte
 • Jaarrekeningen opstellen indien gewenst
 • Uitvoeren van de salarisadministratie
 • Facturen opstellen en versturen

Grootste verschillen tussen beide beroepen

Als we puur kijken naar de grootste verschillen, dan zie je dat een accountant een meer controlerende rol heeft. Doorgaans zijn boekhouders een stuk meer bezig met de uitvoerende functies binnen de boekhouding. Toch zie je over het algemeen behoorlijk veel overlappende werkzaamheden en zijn er genoeg accountants beschikbaar die uitvoerende taken ook willen meenemen in de werkzaamheden.

 • Voor zeer lastige vraagstukken en gecompliceerd fiscaal advies heb je echter een accountant nodig. Denk daarbij aan overnames, of advies over grote investeringen waarbij een lening van de bank nodig is.
 • Daarentegen heeft een boekhouder over het algemeen meer kennis over het voeren van de boekhouding en belastingregels voor kleinere ondernemers.

 

Waarom kiezen veel ondernemers toch voor een boekhouder of administratiekantoor?

Als je voor een boekhouder kiest kunnen de kosten soms behoorlijk snel oplopen, veel ondernemers schrikken daardoor en gaan veel meer werk zelf proberen te doen. Op de korte termijn lijkt dat misschien een goede optie omdat je wat kosten kunt besparen, echter neemt de kans op missers ook toe.

 • Zo kun je behoorlijk wat fiscale voordelen mislopen en kun je makkelijker fouten maken. Je bent waarschijnlijk niet op de hoogte van alle (nieuwe) regels waardoor je uiteindelijk misschien boetes krijgt van de Belastingdienst, daardoor worden de kosten uiteindelijk veel hoger.
 • Veel ondernemers erkennen de kracht van een administratiekantoor, het zal je niet verbazen dat bijna driekwart van de Nederlandse ondernemers kiest voor een boekhouder. Zeker als het bedrijf flink begint te groeien en de omzet steeds hoger wordt schakelen veel ondernemers een administratiekantoor in voor professioneel advies.

Kosten boekhouder terugverdienen

Het is in bijna alle gevallen zo dat je de kosten die je maakt voor een boekhouder in relatief korte tijd terugverdiend. Doordat je behoed wordt voor fouten bij aangiftes en het hebben van goed advies op het gebied van fiscale voordelen kun je makkelijk rendement behalen.

Adviserende rol van boekhouder

Het is natuurlijk altijd al zo geweest dat adviseren een van de kerntaken van boekhouders is, door de komst van alle online boekhoudpakketten is deze taak alleen maar groter en groter geworden. Veel boekhouders richten zich volledig op deze adviserende rol, denk daarbij aan advies op het gebied van debiteurenbeheer, fiscaliteit en liquiditeit. Ook geven boekhouders advies over salarissen, kerncijfers van de onderneming en ondersteunt een administratiekantoor je op allerlei andere gebieden.

 • Ook zie je steeds vaker dat boekhouders advies geven over samenwerkingen, investeringen en subsidies. Daardoor zie je dat boekhouders en administratiekantoren zich steeds meer gaan toeleggen op dit soort advies. Je ziet ook steeds vaker dat veel boekhouders samenwerken met andere specialisten om extra waarde toe te voegen voor klanten. Boekhouders concurreren tegenwoordig met accountants, daardoor is advies een van de belangrijkste kerntaken geworden.

Je blijft zelf aansprakelijk voor de boekhouding

Dit is een belangrijke regel in Nederland, je blijft als ondernemer namelijk altijd eindverantwoordelijk over de boekhouding. Het maakt niet uit of je een administratiekantoor hebt ingeschakeld, je zult altijd scherp moeten blijven op je boekhouding.

Natuurlijk kun je er vanuit gaan dat je administratiekantoor verstand van zaken heeft, maar het blijft altijd slim om jezelf ook wegwijs te maken in de administratie en basis fiscaliteit. Omdat je juridisch aansprakelijk blijft is het goed om veel te weten over de boekhouding.

Boekhouder offerte vergelijken: hoe werkt het?

Z

Stap 1: bedrijfsinfo opgeven

Na het drukken op de groene knop vult u de bedrijf- en profielgegevens makkelijk & veilig in een overzichtelijk formulier voor een goed beeld van uw organisatie

Stap 2: uniek aanbod in de buurt

Na de aanvraag ontvangt u gratis en vrijblijvend minimaal 4 offertes op basis van uw unieke bedrijfsprofiel en locatie

Stap 3: offertes vergelijken

Vergelijk de gratis verkregen offertes op prijs en dienstverlening en kies de boekhouder die het beste past bij de wensen en behoeften van uw organisatie

Ervaren en goedkoop administratiekantoor gezocht? Vraag GRATIS meerdere offertes aan

Waarom NederlandMKB.nl gebruiken?

Wij weten wat het is om ondernemer te zijn

Wij zijn een groep ondernemers die zelf regelmatig geïrriteerd raakte tijdens het bekijken van zakelijke diensten op het internet. Het aanbod is groot en je hebt vaak geen idee of het nog goedkoper kan.

Geef niet onnodig veel geld uit

Wij vinden dat jouw zuurverdiende geld als ondernemer niet onnodig uitgegeven hoeft te worden. Je wil natuurlijk groeien en door effectief zakelijke diensten te vergelijken kun je gemakkelijk honderden of zelfs duizenden euro’s besparen op diverse kostenposten.

Het is bij ons mogelijk om aanbieders te vergelijken op een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden zijn natuurlijk verschillend per product.

 • Je zult merken dat je soms gebruik maakt van een handige vergelijker die je volledig kunt personaliseren.
 • Daarbij heb je voor verschillende diensten de mogelijkheid om verschillende offerte’s op te vragen om de beste deal te vinden.

Ook bieden we statische vergelijkingen aan voor zakelijke diensten zoals leasing. Je krijgt daardoor een groot totaalbeeld van de markt, daardoor wordt de keuze voor een aanbieders een stuk makkelijker.

Transparant over ons verdienmodel

Transparantie is tegenwoordig een belangrijk onderwerp geworden, het is bij ons dan ook een kernwaarde om transparant te zijn en blijven over het simpele verdienmodel van Nederland-MKB.nl

Vergoeding voor het vergelijken

Als je de keuze maakt om een zakelijke dienst te gaan gebruiken ontvangen wij een vergoeding van de aanbieder waar je voor gekozen hebt.

Op deze manier kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer gratis zakelijke diensten kunt vergelijken. Kosten besparen hoeft dus helemaal geen geld te kosten, soms ben je al klaar in 3 minuten.

Een echte win-win wat ons betreft, mocht je nog vragen hebben over ons verdienmodel of het onafhankelijk vergelijken? Geen enkel probleem, laat je vraag achter op onze contactpagina. We proberen dan zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden zodat je aan de slag kunt gaan.

 • Nederland-MKB.nl streeft naar innovatie, kwaliteit en service. Daarom is jouw mening van groot belang voor ons! Het team stelt het zeer op prijs wanneer je jouw suggesties of meningen aan ons laat horen.