Boekhouder onafhankelijk vergelijken zonder gedoe?

Begin direct met het onafhankelijk vergelijken van boekhouders en vraag 5 gratis offertes aan

Boekhouder zoeken? Vraag 5 gratis offertes aan

Ben je op zoek naar een boekhouder in de regio? Dat kunnen we ons voorstellen, niet iedereen wordt even enthousiast van administratief werk. Maar hoe kun je nu een boekhouder vinden en wat kost een boekhouder eigenlijk? Om het je gemakkelijk te maken hebben we een perfecte oplossing gevonden om een boekhouder te vinden.

Een boekhouder hoeft niet duur te zijn

Een goede boekhouder hoeft namelijk helemaal niet duur meer te zijn, het is simpelweg een kwestie van vergelijken geworden. Omdat er zo ontzettend veel boekhouders in de regio actief zijn kan het lastig zijn om de juiste boekhouder te kiezen, als je dan ook nog op de kosten wil letten kan het soms moeilijk zijn om een keuze te maken.

Bij ons kun je volledig gratis 5 offertes aanvragen voor boekhouders in de regio. Daardoor krijg je een goed onafhankelijk beeld van de markt van boekhouders bij jou in de buurt. Door diverse offertes te vergelijken weet je alle tarieven van boekhouders in de regio en kun je zelf een keuze maken uit het aanbod.

Een boekhouder zoeken is dus helemaal niet moeilijk meer, het enigste wat je hoeft te doen is een aantal simpele vragen invullen om de perfecte boekhouder te vinden. Na het opsturen van het formulier gaan we direct een aantal offertes opvragen en sturen we die zo snel mogelijk naar je toe zodat je kunt beginnen met boekhouder offertes vergelijken.

Hoe werkt boekhouder vergelijken precies?

Nou dat is gelukkig makkelijk uit te leggen. Omdat onze partner een enorm netwerk aan boekhouder door heel Nederland heeft samengebracht kunnen we een onafhankelijke vergelijking bieden door 5 gratis offertes van boekhouders in de regio toe te sturen.

Het prettige is ook nog eens dat het volledig kosteloos is, je krijgt dus volledig vrijblijvend een aantal offertes in je mail, daardoor krijg je inzicht in de totale kosten van een boekhouder, heb je direct inzicht in alle werkzaamheden die de boekhouders kunnen uitvoeren en kun je op boekhouders op hun tarieven vergelijken.

Ook kun je zien of een boekhouder specialismen heeft, als je een bepaalde reden hebt waarom je een boekhouder wil inhuren kan het fijn zijn als hij specifieke kennis heeft opgebouwd.

  Wat kost een boekhouder

  Een van de vragen die wij vaak terug horen bij het zoeken naar een boekhouder is, wat kost een boekhouder? Het antwoord op deze vraag is wat lastiger omdat de werkzaamheden van een boekhouder kunnen variëren. De verschillen tussen boekhouder tarieven voor een zelfstandig ondernemer en MKB bedrijf zijn aanzienlijk.

  Daarnaast hanteren alle boekhouders eigen tarieven, daardoor betaal je bij de ene boekhouder wat meer als bij de ander. Het is daarom slim om te beginnen met boekhouder offertes aanvragen zodat je kunt zien welke tarieven bij jou in de regio de norm zijn.

  Gemiddelde boekhouder tarieven

  Doorgaans rekenen boekhouders gemiddeld een tarief van 50 euro per uur. Het is aan te raden om altijd voor een goede boekhouder te gaan, kies niet altijd voor de goedkoopste oplossing maar voor kwaliteit. Een goede boekhouder verdient zichzelf namelijk altijd terug vanwege zijn expertise op het gebied van fiscaliteit en administratie.

  Om je een goed idee te geven van alle tarieven boekhouder hebben we ze opgesomd en gekeken naar de totale boekhouder kosten voor een jaar:

  Laag tarief

  € 40,00 – € 50,00

  Gemiddeld tarief

  € 50,00 – € 60,00

  Hoog tarief

  € 60,00 – € 70,00

  Kosten boekhouder per maand

  Gemiddeld € 72,00

  Kosten boekhouder per jaar

  Gemiddeld € 980,00

  Welke taken heeft boekhouder?

  Een boekhouder heeft natuurlijk een pakket aan taken om je te helpen met je administratie. Om je een goed beeld te geven van al deze werkzaamheden hebben we ze even opgesomd:

  • Registreren van boekhoudkundige verrichtingen
  • Jaarrekening en resultatenrekening opstellen
  • Facturen opmaken
  • Bankverrichtingen uitvoeren
  • BTW-aangifte doen
  • Competenties goede boekhouder
  • Werken met boekhoudprogramma’s
  • Objectief zijn
  • Zelfstandig werken
  • Nauwkeurigheid
  • Analytisch inzicht
  • Betrouwbaarheid

  Voor wie is boekhouder zoeken geschikt?

  Het zoeken van een boekhouder is natuurlijk geschikt voor iedereen die hulp wil bij zijn administratie. Of je nu zelfstandig ondernemer, eigenaar van een kleine- of grote onderneming of MKB bedrijf bent. Het aanvragen van verschillende boekhouder offertes is geschikt voor alle partijen. Het vinden van een boekhouder voor ZZP is bijvoorbeeld geen enkel probleem, er zijn talloze boekhouders beschikbaar die zelfstandig ondernemers kunnen ondersteunen.

  Het maakt niet uit in welke regio je een boekhouder zoekt, op dit moment hebben we namelijk boekhouders door heel Nederland beschikbaar die graag in contact willen komen met potentiele klanten. Maak het jezelf makkelijk en begin vandaag nog met het aanvragen van boekhouder offertes door heel Nederland.

  De werkzaamheden van boekhouders zijn veranderd

  De afgelopen jaren is er behoorlijk veel veranderd in de boekhoudwereld, de werkzaamheden van boekhouders zijn sterk veranderd en alle taken die in het verleden nog bij de baan hoorde zijn nu vervangen door geautomatiseerde boekhoudpakketten. Ondernemers doen namelijk steeds meer zelf en de komst van internetbankieren heeft een hoop administratietaken een stuk gemakkelijker gemaakt.

  Boekhouders specialiseren zichzelf daarom steeds meer in andere takken binnen het beroep. Denk daarbij aan overnamespecialismen, belastingadviezen en andere fiscale kwaliteiten. In principe is het beroep fiscalist tegenwoordig eigenlijk hetzelfde als een boekhouder die zichzelf heeft gespecialiseerd.

  Boekhouders worden steeds veelzijdiger

  Al die ontwikkelingen zijn positief voor ondernemers die op zoek zijn naar specialistisch advies op fiscaal gebied, daarnaast is het natuurlijk prettig als je boekhouder veel kennis heeft omdat hij je als klant veel beter kan ondersteunen. Natuurlijk heeft het ook voordelen voor een boekhouder, die kan namelijk hogere tarieven vragen indien zijn dienstverlening op hoger niveau ligt.

  Boekhouder of accountant?

  Als je moet kiezen tussen een boekhouder of accountant hoef je jezelf maar een aantal vragen te stellen. Hoe groot is je onderneming en wat is je omzet. Als je een middelgroot of groot bedrijf hebt met meer dan 50 man personeel is het slim om een accountant te kiezen.

  Ook bij een omzet van tientallen miljoenen is het tegenwoordig verplicht om een accountant in te schakelen, de keuze is dan snel gemaakt. Als zelfstandig ondernemer, eenmanszaak of MKB bedrijf heb je meer dan genoeg aan de diensten  van een boekhouder.

  De kosten zijn lager en het advies dat je van een boekhouder krijgt is afdoende. Voor complexe vraagstukken en ondersteuning voor fiscaal of juridische zaken kun je het beste kiezen voor een accountant. De keuze hangt meestal af van je persoonlijke wensen en situatie.

   

  Ondernemers en boekhouders

  Als je voor een boekhouder kiest kunnen de kosten soms behoorlijk snel oplopen, veel ondernemers schrikken daardoor en gaan veel meer werk zelf proberen te doen. Op de korte termijn lijkt dat misschien een goede optie omdat je wat kosten kunt besparen, echter neemt de kans op missers ook toe.

  Zo kun je behoorlijk wat fiscale voordelen mislopen en kun je makkelijker fouten maken. Je bent waarschijnlijk niet op de hoogte van alle (nieuwe) regels waardoor je uiteindelijk misschien boetes krijgt van de Belastingdienst, daardoor worden de kosten uiteindelijk veel hoger.

  Veel ondernemers erkennen de kracht van een boekhouder, het zal je niet verbazen dat bijna driekwart van de Nederlandse ondernemers kiest voor een boekhouder. Zeker als het bedrijf flink begint te groeien en de omzet steeds hoger wordt schakelen veel ondernemers een boekhouder in voor professioneel advies.

  Kosten boekhouder terugverdienen

  Het is in bijna alle gevallen zo dat je de kosten die je maakt voor een boekhouder in relatief korte tijd terugverdiend. Doordat je behoed wordt voor fouten bij aangiftes en het hebben van goed advies op het gebied van fiscale voordelen kun je makkelijk rendement behalen.

  Adviserende rol van boekhouder

  Het is natuurlijk altijd al zo geweest dat adviseren een van de kerntaken van boekhouders is, door de komst van alle online boekhoudpakketten is deze taak alleen maar groter en groter geworden. Veel boekhouders richten zich volledig op deze adviserende rol, denk daarbij aan advies op het gebied van debiteurenbeheer, fiscaliteit en liquiditeit. Ook geven boekhouders advies over salarissen, kerncijfers van de onderneming en ondersteunt de boekhouder je op allerlei andere gebieden.

  Ook zie je steeds vaker dat boekhouders advies geven over samenwerkingen, investeringen en subsidies. Daardoor zie je dat boekhouders en administratiekantoren zich steeds meer gaan toeleggen op dit soort advies. Je ziet ook steeds vaker dat veel boekhouders samenwerken met andere specialisten om extra waarde toe te voegen voor klanten. Boekhouders concurreren tegenwoordig met accountants, daardoor is advies een van de belangrijkste kerntaken geworden.

  Je blijft zelf aansprakelijk

  Dit is een belangrijke regel in Nederland, je blijft als ondernemer namelijk altijd eindverantwoordelijk over de boekhouding. Het maakt niet uit of je een boekhouder hebt ingeschakeld, je zult altijd scherp moeten blijven op je boekhouding.

  Natuurlijk kun je er vanuit gaan dat je boekhouder verstand van zaken heeft, maar het blijft altijd slim om jezelf ook wegwijs te maken in de administratie en basis fiscaliteit. Omdat je juridisch aansprakelijk blijft is het goed om veel te weten over de boekhouding.

  Waarom NederlandMKB.nl gebruiken?

  Wij weten wat het is om ondernemer te zijn

  Wij zijn een groep ondernemers die zelf regelmatig geïrriteerd raakte tijdens het bekijken van zakelijke diensten op het internet. Het aanbod is groot en je hebt vaak geen idee of het nog goedkoper kan.

  Geef niet onnodig veel geld uit

  Wij vinden dat jouw zuurverdiende geld als ondernemer niet onnodig uitgegeven hoeft te worden. Je wil natuurlijk groeien en door effectief zakelijke diensten te vergelijken kun je gemakkelijk honderden of zelfs duizenden euro’s besparen op diverse kostenposten.

  Het is bij ons mogelijk om aanbieders te vergelijken op een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden zijn natuurlijk verschillend per product.

  • Je zult merken dat je soms gebruik maakt van een handige vergelijker die je volledig kunt personaliseren.
  • Daarbij heb je voor verschillende diensten de mogelijkheid om verschillende offerte’s op te vragen om de beste deal te vinden.

  Ook bieden we statische vergelijkingen aan voor zakelijke diensten zoals leasing. Je krijgt daardoor een groot totaalbeeld van de markt, daardoor wordt de keuze voor een aanbieders een stuk makkelijker.

  Transparant over ons verdienmodel

  Transparantie is tegenwoordig een belangrijk onderwerp geworden, het is bij ons dan ook een kernwaarde om transparant te zijn en blijven over het simpele verdienmodel van Nederland MKB.

  Vergoeding voor het vergelijken

  Als je de keuze maakt om een zakelijke dienst te gaan gebruiken ontvangen wij een vergoeding van de aanbieder waar je voor gekozen hebt. Op deze manier kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer gratis zakelijke diensten kunt vergelijken. Kosten besparen hoeft dus helemaal geen geld te kosten, soms ben je al klaar in 3 minuten.

  Een echte win-win wat ons betreft, mocht je nog vragen hebben over ons verdienmodel of het onafhankelijk vergelijken? Geen enkel probleem, laat je vraag achter op onze contactpagina. We proberen dan zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden zodat je aan de slag kunt gaan.

   

  • Nederland MKB streeft naar innovatie, kwaliteit en service. Daarom is jouw mening van groot belang voor ons! Het team stelt het zeer op prijs wanneer je jouw suggesties of meningen aan ons laat horen.  

  Navigatie

  Boekhouder Amsterdam

  Boekhouder Groningen

  Boekhouder Eindhoven

  Boekhouder Rotterdam

  Boekhouder Nijmegen

  Meest gelezen

  1

  2

  3

  4