Goedkope accountant inhuren? Vind de beste deal!

4 vrijblijvende en gratis accountant offertes opvragen

Duidelijkheid met een vast bedrag per maand

Accountant op maximaal 15 minuten afstand

Deskundige en branchegerichte specialisten

Gratis accountant offertes

Bent u op zoek naar de beste accountant in uw regio? Zoek niet langer verder en vraag vrijblijvend en gratis 4 offertes op. Zo makkelijk was het vinden van een deskundige en goedkope accountant nog nooit!

administratiekantoor offerte

Alle diensten van accountants op 1 plaats

boekhouder inhuren

De beste prijs voor je accountant betalen

In een paar simpele klikken geregeld zonder gedoe

boekhouder gezocht

Onafhankelijk accountant offerte vergelijken

Accountant inhuren? Vraag 4 gratis offertes aan

Ben je op zoek naar accountants in de regio? Als ondernemer of bedrijf heb je natuurlijk al snel te maken met kwesties over geld- of belastingzaken. Denk bijvoorbeeld aan de boekhouding, BTW aangiften, aanslagen en jaarrekeningen. Uiteraard is dit voor veel ondernemers en bedrijven een tijdrovende en (soms) vervelende taak. Om zo weinig mogelijk tijd kwijt te zijn aan al deze zaken maken veel bedrijven en ondernemers gebruik van een accountantskantoor. Maar hoe zit het met de kosten en wat doet een accountant eigenlijk?

  • Om het je gemakkelijk te maken hebben wij een oplossing gevonden, je kunt namelijk volledig gratis meerdere offertes opvragen om de juiste keuze te maken uit alle beschikbare accountants in de regio.

Hoe werkt accountant vergelijken precies?

Nou dat is gelukkig makkelijk uit te leggen. Omdat onze partner een enorm netwerk aan accountants door heel Nederland heeft samengebracht kunnen we een onafhankelijke vergelijking bieden door 5 gratis offertes van alle beschikbare accountants of accountantskantoren in de regio toe te sturen.

Het prettige is ook nog eens dat het volledig kosteloos is, je krijgt dus volledig vrijblijvend een aantal offertes in je mail, daardoor krijg je inzicht in de totale kosten en weet je direct hoe veel geld het gaat kosten om je geld- en belastingzaken goed af te handelen. Daarnaast heb je direct inzicht in alle werkzaamheden die uitgevoerd kunnen worden en kun je alle tarieven makkelijk met elkaar vergelijken.

Nog een voordeel is dat je gemakkelijk inzicht krijgt in alle specialismen van accountants of accountantskantoren en kun je snel zien wat er allemaal mogelijk is qua dienstverlening.

Accountantskantoor inschakelen? Meest gestelde vragen

Wat is een accountant?

Een accountant is een persoon die de financiële administratie en de boekhouding van een instelling of bedrijf controleert. De titel voor een accountant is een beschermde variant. Je hebt namelijk verschillende varianten en gradaties van accountants. Een AA status is namelijk een accountant-administratieconsulent, een RA status staat voor een registeraccountant. Een AA accountant heeft doorgaans een HBO opleiding gevolgd, terwijl de RA accountant een universitaire opleiding heeft afgerond.

  • Een accountant is dus iemand die voor zijn beroep bezig is met het controleren van bijvoorbeeld jaarrekeningen en is bij uitstek het aanspreekpunt voor fiscaal advies en het bijhouden en controleren van de boekhouding.

Accountants zijn altijd volledig onafhankelijk

De controle van jaarrekeningen gebeurt altijd onafhankelijk van het desbetreffende bedrijf of instelling. Als de controle is uitgevoerd weet de accountant precies hoe de cijfers van een organisatie er uit zien, daardoor kan er gekeken worden naar vlakken waar nog winst te behalen is, en kan er fraude worden geconstateerd.

Wat doet een accountant?

We krijgen nog regelmatig de vraag, wat doet een accountant nu eigenlijk precies? Logisch dat je dat wil weten. Een accountant is een vertrouwenspersoon voor maatschappelijk verkeer en geeft aan hoe betrouwbaar de jaarrekening van een bedrijf of instelling is. Daarnaast kan een accountant aangeven of overheidsuitgaven goed verantwoord worden en is hij/zij de steun en toeverlaat van de ondernemer op het gebied van fiscale zaken.

Accountants moeten aan strenge regels voldoen

Accountants hebben de afgelopen jaren een belangrijke rol gekregen in onze maatschappij en dienen altijd onafhankelijk te handelen. Er bestaan strenge regels voor veel accountants, er moet altijd voldaan worden aan 5 fundamentele principes. Professionaliteit, integriteit, vakbekwaamheid, objectiviteit en vertrouwen zijn de belangrijkste pijlers in het vak.

Werkzaamheden en competenties van een goede accountant

De uit te voeren werkzaamheden van een accountant bestaan voornamelijk uit het samenstellen, controleren, samenwerken en adviseren of fiscaal gebied. Het uiteindelijke product dat opgeleverd wordt is de verklaring. Denk dan aan een controleverklaring, een samenstellingsverklaring of een beoordelingsverklaring.

Welke soorten accountants zijn er allemaal beschikbaar?

Er zijn dus verschillende soorten accountants beschikbaar in Nederland. In principe beschikken we over 4 soorten accountants die allemaal op verschillende plekken werken en een bepaald specialisme hebben. Let op! Een accountant is niet hetzelfde als een administratiekantoor of boekhouder. Om je een overzicht te geven hebben we ze op een rijtje gezet:

Een accountant in business

Deze vorm is relatief simpel, deze accountants werken namelijk in het financieel economisch management van een bedrijf of instantie. Denk dan aan een functie zoals financieel controller of CFO. De taken van een accountant in business bestaan voornamelijk uit het controleren van financiële zaken en het soepel organiseren van alle financiële processen binnen een bedrijf of instantie.

Een openbaar accountant

Deze vorm komt ook vaak voor. Een openbaar accountant werkt voor een accountantskantoor of heeft een eigen kantoor. Doorgaans werken deze accountants voor verschillende klanten. Doorgaans zijn dat alleen maar Nederlandse klanten, maar bij de grote accountantskantoren zie je ook steeds vaker internationale klanten voorbij komen.

Een intern accountant

Deze vorm is wat minder bekend, maar komt zeker regelmatig voor. Als je een intern accountant bent dan ben je in dienst van een groot bedrijf of instelling. Binnen deze organisatie adviseer en controleren interne accountants alle afdelingen van de organisatie. In principe hebben deze accountants dus een klant, en dat is de eigen werkgever.

Een overheidsaccountant

De naam zegt het natuurlijk al een beetje, als je een overheidsaccountant bent dan werk je op de accountantsafdeling van een gemeente of ministerie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Belastingdienst. Dit soort accountants checken voornamelijk de uitgaven en inkomsten of controleren belastingaangiften.

Wat zijn de verschillende en belangrijke competenties accountant?

Een accountant moet natuurlijk wel over een aantal belangrijke competenties beschikken om goed werk af te leveren. Denk daarbij aan nauwkeurigheid, er is in de fiscale wereld namelijk geen ruimte voor foutjes. Veel gegevens binnen bedrijven worden hergebruikt, samengevoegd en gecategoriseerd op hoger niveau, nauwkeurigheid is daarom van groot belang om geen fouten te maken in de bedragen.

Analyseren is belangrijk

Financiële gegevens worden meestal in een korte tijdspanne verwerkt in grotere overzichten. Denk daarbij aan de balans over een periode van een jaar, het is voor een accountant belangrijk dat hij/zij goed kan analyseren. Verbanden tussen gegevens zien, deze samenvoegen en de juiste ordening aanbrengen zijn belangrijke factoren voor de meeste accountants.

Organisatiebewustzijn hebben

Een resultatenrekening opstellen voor een product is erg belangrijk voor veel bedrijven, het kan de besluitvorming in een organisatie flink beinvloeden. Een accountant dient dus te beschikken over organisatiebewustzijn en moet een helder inzicht hebben in de gevolgen die beslissingen of acties hebben op de organisatie en de onderdelen daarvan.

Integriteit en verantwoordelijkheid

Daarnaast zijn integriteit en verantwoordelijkheid enorm belangrijk voor goede accountants. Gegevens van de boekhouding en accountancy worden nameijk regelmatig gebruikt door werknemers, investeerders en managers om inzichten te krijgen in de financiële gezondheid van een organisatie, ook de fiscus kan hier inzicht in vragen. Het is dus belangrijk dat je informatie goed interpreteert en verwerkt.

Wat zijn de verschillende controledoelstellingen accountant precies?

De meest populaire diensten van een accountantskantoor zijn de diverse soorten accountantscontroles. Bij deze onderzoeken wordt er gekeken of de jaarrekning aan de huidige wet- en regelgeving voldoet. Ook bekijken de accountantskantoren of de jaarrekening overeenstemt met de daadwerkelijk financiële situatie bij een organisatie of bedrijf.

Bedrijfsrisico’s minimaliseren en winst laten toenemen

Experts kijken daarnaast hoe je bepaalde bedrijfsrisico’s kunt minimaliseren en hoe je de winst kunt laten toenemen. De controledoelstellingen die door de account worden opgesteld zijn van groot belang. De accountant heeft namelijk als taak om het maatschappelijk verkeer een heldere verklaring te geven omtrent de betrouwbaarheid van de jaarrekening. Als het over maatschappelijk verkeer gaat spreken we over de gebruikers van deze cijfers. Denk dan aan banken, investeerders, de fiscus, aandeelhouders, klanten en leveranciers.

Is een accountant vergelijken lastig en kun je gemakkelijk overstapppen?

Nee, beginnen met accountant vergelijken is helemaal niet lastig en bovendien een slim idee. De prijzen van accountantskantoren kunnen namelijk behoorlijk verschillen. Bij grote accountantskantoren ben je al snel 1,5 keer zo veel geld kwijt in vergelijking met kleinere kantoren.

De accountant tarieven kunnen behoorlijk verschillen

Kleine of startende accountantskantoren rekenen doorgaans € 60 tot € 75 per uur, terwijl een gespecialiseerd accountantskantoor makkelijk tussen de €150 en €200 per uur vraagt. Toch is het slim om niet alleen naar de kosten en tarieven te kijken bij het uitkiezen van een accountant. De ervaring en kennis van de accountants moet namelijk de doorslaggevende factor zijn.

Overstappen van een accountant een lastige zaak?

Het kan natuurlijk zijn dat je graag een frisse wind door de boekhouding heen wil laten gaan. Het komt dan ook regelmatig voor dat ondernemers overstappen van accountant om harder door te groeien of omdat ze een andere blik op hun fiscale situatie willen laten werpen. Het overstappen van account is makkelijk, je sluit een nieuw contract af en zegt de relatie met de oude accountants op.

Accountant offerte vergelijken: hoe werkt het?

Z

Stap 1: Bedrijfsinfo opgeven

Na het drukken op de groene knop vult u de bedrijf- en profielgegevens makkelijk & veilig in een overzichtelijk formulier voor een goed beeld van uw organisatie

Stap 2: Uniek aanbod in de buurt

Na de aanvraag ontvangt u gratis en vrijblijvend minimaal 4 offertes op basis van uw unieke bedrijfsprofiel en locatie

Stap 3: Offertes vergelijken

Vergelijk de gratis verkregen offertes op prijs en dienstverlening en kies de accountant die het beste past bij je wensen en behoeften

Vakkundige en goedkope accountant gezocht? Vraag GRATIS meerdere offertes aan

Waarom NederlandMKB.nl gebruiken?

Wij weten wat het is om ondernemer te zijn

Wij zijn een groep ondernemers die zelf regelmatig geïrriteerd raakte tijdens het bekijken van zakelijke diensten op het internet. Het aanbod is groot en je hebt vaak geen idee of het nog goedkoper kan.

Geef niet onnodig veel geld uit

Wij vinden dat jouw zuurverdiende geld als ondernemer niet onnodig uitgegeven hoeft te worden. Je wil natuurlijk groeien en door effectief zakelijke diensten te vergelijken kun je gemakkelijk honderden of zelfs duizenden euro’s besparen op diverse kostenposten.

Het is bij ons mogelijk om aanbieders te vergelijken op een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden zijn natuurlijk verschillend per product.

  • Je zult merken dat je soms gebruik maakt van een handige vergelijker die je volledig kunt personaliseren.
  • Daarbij heb je voor verschillende diensten de mogelijkheid om verschillende offerte’s op te vragen om de beste deal te vinden.

Ook bieden we statische vergelijkingen aan voor zakelijke diensten zoals leasing. Je krijgt daardoor een groot totaalbeeld van de markt, daardoor wordt de keuze voor een aanbieders een stuk makkelijker.

Transparant over ons verdienmodel

Transparantie is tegenwoordig een belangrijk onderwerp geworden, het is bij ons dan ook een kernwaarde om transparant te zijn en blijven over het simpele verdienmodel van Nederland-MKB.nl

Vergoeding voor het vergelijken

Als je de keuze maakt om een zakelijke dienst te gaan gebruiken ontvangen wij een vergoeding van de aanbieder waar je voor gekozen hebt.

Op deze manier kunnen wij er voor zorgen dat jij als ondernemer gratis zakelijke diensten kunt vergelijken. Kosten besparen hoeft dus helemaal geen geld te kosten, soms ben je al klaar in 3 minuten.

Een echte win-win wat ons betreft, mocht je nog vragen hebben over ons verdienmodel of het onafhankelijk vergelijken? Geen enkel probleem, laat je vraag achter op onze contactpagina. We proberen dan zo snel mogelijk je vraag te beantwoorden zodat je aan de slag kunt gaan.

  • Nederland-MKB.nl streeft naar innovatie, kwaliteit en service. Daarom is jouw mening van groot belang voor ons! Het team stelt het zeer op prijs wanneer je jouw suggesties of meningen aan ons laat horen.